МЕКСИЧКА САЛАТА: Пикантна салата освојиће сва ваша чула, како укусом, тако и изгледом

Новости онлине

22. 04. 2024. у 09:00

За мексичку кухињу важи правило да је пикантна. Мексиканци воле да у своја јела додају паприку, црни лук и бели лук. А такође неке од неизоставних намирница су и црвени пасуљ и кукуруз шећерац, тако да се ова салата може сматрати њиховим традиционалним јелом.

МЕКСИЧКА САЛАТА: Пикантна салата освојиће сва ваша чула, како укусом, тако и изгледом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 конзерва црвенога пасуља 
  • 2 конзерве туњевине
  • конзерва кукуруза шећерца
  • 1 црвена паприка
  • 2 главице лука
  • со, бибер
  • маслиново уље
  • јабуково сирће
  • сецкана или млевена љута папричица 

Припрема:

Пасуљ и кукуруз добро оцедите да не остане сока и ставите у чинију. Лук и паприку исеците на коцкице па додајте у исту чинију, као и љуту папричицу. Убаците и туњевину. Зачините по жељи, на крају додајте сирће и уље па добро промешајте. Оставите на пола сата у фрижидер.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”