МЕКСИЧКА САЛАТА: Пикантна салата освојиће сва ваша чула, како укусом, тако и изгледом
За мексичку кухињу важи правило да је пикантна. Мексиканци воле да у своја јела додају паприку, црни лук и бели лук. А такође неке од неизоставних намирница су и црвени пасуљ и кукуруз шећерац, тако да се ова салата може сматрати њиховим традиционалним јелом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 конзерва црвенога пасуља
- 2 конзерве туњевине
- конзерва кукуруза шећерца
- 1 црвена паприка
- 2 главице лука
- со, бибер
- маслиново уље
- јабуково сирће
- сецкана или млевена љута папричица
Припрема:
Пасуљ и кукуруз добро оцедите да не остане сока и ставите у чинију. Лук и паприку исеците на коцкице па додајте у исту чинију, као и љуту папричицу. Убаците и туњевину. Зачините по жељи, на крају додајте сирће и уље па добро промешајте. Оставите на пола сата у фрижидер.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА САЛАТА ОД БОРАНИЈЕ И ПАСУЉА: Заситиће вас, а припрема је брза и једноставна
17. 04. 2024. у 13:00

ПАБЛОВА САЛАТА: Најједноставнија здрава вечера која нема много калорија
11. 04. 2024. у 17:00

САВРШЕНА ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Салата од карфиола, зелене бораније и тиквице
09. 04. 2024. у 11:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)