ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк

Новости онлине

21. 05. 2024. у 12:34

У овом рецепту вам представљамо класичну верзију, али најбоља ствар у вези са тако салатом је што је веома - прилагодљива. Припремите све своје омиљене састојке и додатке за салату, помешајте их у велику чинију и добијате без муке брз и квалитетан оброк. Уз то додајемо и рецепте како да спремите чувени тако зачин и пицо де гало, мексички умак, које увек можете да имате при руци.

ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г млевене јунетине
  • со и бибер према укусу
  • 2 кашике тако зачина
  • 2 кашике парадајз пиреа
  • 2 шоље биљног уља
  • 2 кукурузне тортиље, исечене на тракице
  • 2 главе зелене салате
  • 2 1/2 шоље преполовљених чери парадајза
  • 1 конзерва црног пасуља, оцеђена, испрана
  • 1 шоља ренданог качкаваља
  • 1/2 шоље пицо де гало
  • 1/4 шоље сецканог свежег коријандера
  • 1/2 шоље павлаке

Тако зачин: 

  • 1/2 шоље чилија у праху
  • 1/4 шоље млевеног кима
  • 2 кашике димљене паприке
  • 4 кашике свеже млевеног црног бибера
  • 4 кашике белог лука у праху
  • 4 кашике соли
  • 4 кашике црног лука у праху
  • 2 кашике сушеног оригана

Пицо де гало

  • 1 шоља ситно сецканог белог лука 
  • 1 средња љута папричица 
  • ¼ шоље сока лимуна
  • ¾ кашичице фине морске соли
  • 4 велика парадајза, ситно сецкани
  • ½ шоље ситно сецканог свежег коријандера 

Припрема: 

У великом тигању пропржите јунетину, а потом зачините са сољу и бибером. Додајте тако зачин, парадајз пасту и две кашике воде. Динстајте месо даље, повремено мешајући, док јунетина не порумени, око пет минута. Уклоните са ватре.

У други велики тигањ сипајте уље и загрејте на средње јакој ватри да буде врело, али да не почне да дими. Испржите исечене траке тортиље до златно смеђе боје, око два минута. Пребаците на папирни убрус и одмах посолите.

У великој чинији зачините зелену салату са прстохватом соли, затим додајте парадајз, пасуљ и јунетину. Све добро промешајте да се сједини.

На врх поспите качкаваљ, пицо де галло, коријандер и тракице од тортиље, и све залијте са павлаком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

ДОБРОВОЉНО ДАВАЊЕ КРВИ: Несебичан чин који спасава животе