ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк

Новости онлине

21. 05. 2024. у 12:34

У овом рецепту вам представљамо класичну верзију, али најбоља ствар у вези са тако салатом је што је веома - прилагодљива. Припремите све своје омиљене састојке и додатке за салату, помешајте их у велику чинију и добијате без муке брз и квалитетан оброк. Уз то додајемо и рецепте како да спремите чувени тако зачин и пицо де гало, мексички умак, које увек можете да имате при руци.

ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г млевене јунетине
  • со и бибер према укусу
  • 2 кашике тако зачина
  • 2 кашике парадајз пиреа
  • 2 шоље биљног уља
  • 2 кукурузне тортиље, исечене на тракице
  • 2 главе зелене салате
  • 2 1/2 шоље преполовљених чери парадајза
  • 1 конзерва црног пасуља, оцеђена, испрана
  • 1 шоља ренданог качкаваља
  • 1/2 шоље пицо де гало
  • 1/4 шоље сецканог свежег коријандера
  • 1/2 шоље павлаке

Тако зачин: 

  • 1/2 шоље чилија у праху
  • 1/4 шоље млевеног кима
  • 2 кашике димљене паприке
  • 4 кашике свеже млевеног црног бибера
  • 4 кашике белог лука у праху
  • 4 кашике соли
  • 4 кашике црног лука у праху
  • 2 кашике сушеног оригана

Пицо де гало

  • 1 шоља ситно сецканог белог лука 
  • 1 средња љута папричица 
  • ¼ шоље сока лимуна
  • ¾ кашичице фине морске соли
  • 4 велика парадајза, ситно сецкани
  • ½ шоље ситно сецканог свежег коријандера 

Припрема: 

У великом тигању пропржите јунетину, а потом зачините са сољу и бибером. Додајте тако зачин, парадајз пасту и две кашике воде. Динстајте месо даље, повремено мешајући, док јунетина не порумени, око пет минута. Уклоните са ватре.

У други велики тигањ сипајте уље и загрејте на средње јакој ватри да буде врело, али да не почне да дими. Испржите исечене траке тортиље до златно смеђе боје, око два минута. Пребаците на папирни убрус и одмах посолите.

У великој чинији зачините зелену салату са прстохватом соли, затим додајте парадајз, пасуљ и јунетину. Све добро промешајте да се сједини.

На врх поспите качкаваљ, пицо де галло, коријандер и тракице од тортиље, и све залијте са павлаком.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

МВП Моззарт спорт: Нека ово постане традиција!