САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ ХЛЕБОМ И ПАПРИКАМА: Ово је најбоља италијанска салата коју ћете пробати
Салата је одлично решење када желите нешто на брзину, а ова са печеним хлебом и паприкама је најбољи избор.
Састојци:
- 500 г парадајза
- 2 паприке
- 1 љубичасти лук
- 2 парчета хлеба
- босиљак
- 3-4 кашике маслиновог уља
- 1 кашика сока од лимуна
- прстохват шећера
- 1 чен белог лука
Припрема:
Паприке ставите на плех и науљите их, па испеците у рерни на 200°Ц око 30 минута. Затим је ољуштите, уклоните семенке и петељку, па исецкајте. Додајте сецкани парадајз и лук, па промешајте. Хлеб исеците на коцкице, па поређајте на плех и кратко испеците у рерни. Затим и хлеб додајте у посуду за салату. У посуди помешајте маслиново уље, сок од лимуна и сецкани босиљак. Додајте шећер, со и млевени бели лук, па све добро промешајте. Прелијте преко салате и поново промешајте.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХРСКАВО, А ТОПИ СЕ У УСТИМА: Салата од јаја и поврћа са чипсом
02. 06. 2024. у 17:00
МОЖЕТЕ ГА ЈЕСТИ КАО ПРЕДЈЕЛО, ИЛИ ОБРОК: Пробајте пасуљ на мало другачији начин
25. 05. 2024. у 13:00
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА И УКУСНА САЛАТА ОД ТИКВИЦА: Укус који иде уз свако јело
27. 05. 2024. у 11:00
ПРОБАЈТЕ САЛАТУ СА ПИЛЕТИНОМ, ФЕТОМ И ЈАГОДАМА: Изненађујуће добра комбинација
25. 05. 2024. у 11:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)