САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ ХЛЕБОМ И ПАПРИКАМА: Ово је најбоља италијанска салата коју ћете пробати

Новости онлине

06. 07. 2024. у 13:00

Салата је одлично решење када желите нешто на брзину, а ова са печеним хлебом и паприкама је најбољи избор.

САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ ХЛЕБОМ И ПАПРИКАМА: Ово је најбоља италијанска салата коју ћете пробати

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 500 г парадајза 
  • 2 паприке 
  • 1 љубичасти лук
  • 2 парчета хлеба
  • босиљак
  • 3-4 кашике маслиновог уља 
  • 1 кашика сока од лимуна 
  • прстохват шећера 
  • 1 чен белог лука

Припрема:

Паприке ставите на плех и науљите их, па испеците у рерни на 200°Ц око 30 минута. Затим је ољуштите, уклоните семенке и петељку, па исецкајте. Додајте сецкани парадајз и лук, па промешајте. Хлеб исеците на коцкице, па поређајте на плех и кратко испеците у рерни. Затим и хлеб додајте у посуду за салату. У посуди помешајте маслиново уље, сок од лимуна и сецкани босиљак. Додајте шећер, со и млевени бели лук, па све добро промешајте. Прелијте преко салате и поново промешајте. 

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ОТКРИО КОЛИКО ЉУДИ НЕДЕЉНО ГИНЕ У УКРАЈИНИ: Путин убија много украјинских војника

ТРАМП ОТКРИО КОЛИКО ЉУДИ НЕДЕЉНО ГИНЕ У УКРАЈИНИ: "Путин убија много украјинских војника"

ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да је незадовољан понашањем руског председника Владимира Путина и навео да разматра нове санкције против Русије.

08. 07. 2025. у 20:36

СКАНДАЛ! ПЛЕНКОВИЋ О УСТАШКОМ КОНЦЕРТУ ТОМПСОНА: Поносни смо, једино он може да окупи пола милиона

СКАНДАЛ! ПЛЕНКОВИЋ О УСТАШКОМ КОНЦЕРТУ ТОМПСОНА: "Поносни смо, једино он може да окупи пола милиона"

ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић одржао је конференцију за медије након седнице Председништва Хрватске демократске заједнице (ХДЗ). Главна тема била је концерт Марка Перковића Томпсона на Хиподрому и усташка иконографија која се тамо могла видети, али и чути.

07. 07. 2025. у 18:33

Коментари (0)

15 година извештавања о одрживом пословању