САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ ХЛЕБОМ И ПАПРИКАМА: Ово је најбоља италијанска салата коју ћете пробати

Новости онлине

06. 07. 2024. у 13:00

Салата је одлично решење када желите нешто на брзину, а ова са печеним хлебом и паприкама је најбољи избор.

САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ ХЛЕБОМ И ПАПРИКАМА: Ово је најбоља италијанска салата коју ћете пробати

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 500 г парадајза 
  • 2 паприке 
  • 1 љубичасти лук
  • 2 парчета хлеба
  • босиљак
  • 3-4 кашике маслиновог уља 
  • 1 кашика сока од лимуна 
  • прстохват шећера 
  • 1 чен белог лука

Припрема:

Паприке ставите на плех и науљите их, па испеците у рерни на 200°Ц око 30 минута. Затим је ољуштите, уклоните семенке и петељку, па исецкајте. Додајте сецкани парадајз и лук, па промешајте. Хлеб исеците на коцкице, па поређајте на плех и кратко испеците у рерни. Затим и хлеб додајте у посуду за салату. У посуди помешајте маслиново уље, сок од лимуна и сецкани босиљак. Додајте шећер, со и млевени бели лук, па све добро промешајте. Прелијте преко салате и поново промешајте. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

АЛБАНЦИ ПРОВОЦИРАЈУ, А СРБИН НА ТАПЕТУ?! Скандал не јењава!