ПОСНА САЛАТА СА ПРОКЕЉОМ: Одлична за све врсте славља, можете је спремити за Светог Николу као прилог уз рибу

Новости онлине

18. 12. 2024. у 15:00

Ову здраву и веома укусну салату можете сервирати као предјело или прилог риби или месу.

ПОСНА САЛАТА СА ПРОКЕЉОМ: Одлична за све врсте славља, можете је спремити за Светог Николу као прилог уз рибу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг свежег прокеља, исеченог и преполовљеног
  • 60 мл маслиновог уља
  • 1-1/2 кашичица соли
  • 1 кашичица бибера
  • 6 кашика посног маргарина
  • 160 г сецканих лешника, тостираних
  • 1 кашика рендане корице поморанџе
  • 120 г семена нара

Припрема:

За ову салату загрејте рерну на 200°. Ставите проклеј у тепсију за печење обложену фолијом за печење. Прелијте уљем и поспите сољу и бибером па мало промешајте. Пеците 15-20 минута или док не омекшају, повремено мешајући. Извадите из рерне. У међувремену, истопите маргарин на средњој ватри. Загревајте 5-7 минута или док не порумени, непрестано мешајући. Скините са ватре и покапајте по прокељу. Додајте лешнике и корицу поморанџе па промешајте. Непосредно пре сервирања поспите семенкама нара. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ: Америка први пут од почетка рата у Украјини није урадила ово

ШОК ОБРТ: Америка први пут од почетка рата у Украјини није урадила ово

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе први пут од почетка Специјалне војне операције Русије у Украјини нису биле коаутор антируског нацрта резолуције Генералне скупштине Уједињених нација о Украјини, у који је Спутњик имао увид.

20. 02. 2025. у 12:46

ОВО ЈЕ БРИТАНСКИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Откривено колико ће војника распоредити, чека се зелено светло Трампа

ОВО ЈЕ БРИТАНСКИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Откривено колико ће војника распоредити, чека се "зелено светло" Трампа

БРИТАНСКИ премијер Кир Стармер представиће америчком председнику Доналду Трампу план за распоређивање нешто мање од 30.000 европских војника у Украјини, како би осигурао америчку заштиту за ову операцију, пише британски Телеграф.

20. 02. 2025. у 10:26

Коментари (0)

СЕЗОНА САЈМА: Заслужили сте повољан одмор!