САЛАТА КОЈУ СВИ ВОЛЕ И ТРАЖЕ ЈОШ: Салата са краставцима и црвеним луком
Салата са краставцима и црвеним луком је реска и освежавајућа, може да се једе уз главно јело.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 160 г црвеног лука, ситно исецканог
- 1 велики чен белог лука, врло ситно исецкан
- 240 г посног јогурта
- 1/2 кашичице морске соли и црног бибера
- 2 кашике лимуновог сока
- 1 ½ кашика јабуковог сирћета
- 2 кашичице сенфа
- 60 г ситно сецкане мирођије
- 450 г краставца, танко нарезаног
Припрема:
За ову салату помешајте све састојке осим мирођије и краставца - лук, бели лук, посни јогурт, со, бибер, лимунов сок, јабуково сирће и сенф. Мешајте док не постане глатко.
Додајте мирођију и краставац и поново мешајте док краставац не буде добро премазан дресингом. Пробајте и прилагодите додатно зачине по потреби. Ако припремате унапред, чувајте прелив и краставац одвојено у фрижидеру до 2-3 дана.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА СА ЦРВЕНИМ КУПУСОМ, ШАРГАРЕПОМ И ЈАБУКАМА: Савршена комбинација састојака за здрав оброк
20. 12. 2024. у 17:31Новости онлине

ПОСНА КИКИРИКИ САЛАТА СА ПЕЧУРКАМА: Припремите је за славску трпезу
17. 12. 2024. у 10:49

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)