САЛАТА КОЈУ СВИ ВОЛЕ И ТРАЖЕ ЈОШ: Салата са краставцима и црвеним луком

Јована Васић

23. 12. 2024. у 14:08

Салата са краставцима и црвеним луком је реска и освежавајућа, може да се једе уз главно јело.

САЛАТА КОЈУ СВИ ВОЛЕ И ТРАЖЕ ЈОШ: Салата са краставцима и црвеним луком

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 160 г црвеног лука, ситно исецканог
  • 1 велики чен белог лука, врло ситно исецкан
  • 240 г посног јогурта
  • 1/2 кашичице морске соли и црног бибера
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 1 ½ кашика јабуковог сирћета
  • 2 кашичице сенфа
  • 60 г ситно сецкане мирођије
  • 450 г краставца, танко нарезаног

Припрема:

За ову салату помешајте све састојке осим мирођије и краставца - лук, бели лук, посни јогурт, со, бибер, лимунов сок, јабуково сирће и сенф. Мешајте док не постане глатко.

Додајте мирођију и краставац и поново мешајте док краставац не буде добро премазан дресингом. Пробајте и прилагодите додатно зачине по потреби. Ако припремате унапред, чувајте прелив и краставац одвојено у фрижидеру до 2-3 дана.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

ТАЧНО ЈЕ... Карлик Џонс открио због чега је дошао у Партизан