ЋУРЕЋА САЛАТА: Направите оброк коме нема мане

Јована Васић

28. 12. 2024. у 07:00

Ћурећа салата може се послужити хладна или на собној температури. Било да је послужите између парчића киселе векне или је ставите преко руколе, ова ћурећа салата је брз и једноставан оброк за наредни дан.

ЋУРЕЋА САЛАТА: Направите оброк коме нема мане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1/4 шоље ораха
  • 1/4 шоље мајонеза
  • 1/4 шоље обичног јогурта са пуним млеком
  • 1 кашика сенфа
  • 1 кашика јабуковог сирћета
  • 1 1/2 кашичица светлог браон шећера
  • 1/2 кашичице крупне соли
  • 1/4 кашичице црног бибера
  • пар капи љутог соса (по жељи)
  • 2 шоље исецкане или рендане куване ћуретине
  • 1/4 шоље сувих брусница
  • 1/4 шоље ситно исецканог першуна
  • 1 стабљика целера, исецкана
  • 1/2 чврсте јабуке, очишћене и исецкане на коцкице
  • 1/2 мале црвене главице лука, исецкане
  • салата, хлеб или крекери, за сервирање

Припрема:

Загрејте рерну на 163°С. Распоредите орахе на плех и пржите их док не постану мирисни и лагано златни, око 7 до 9 минута. Оставите да се охладе, а затим их грубо исецкајте.

У великој посуди, помешајте мајонез, јогурт, дијон сенф, сирће, браон шећер, со, бибер и љути сос, ако га користите. Додајте ћуретину, суве бруснице, першун, целер, јабуку, црвени лук и орахе. Добро промешајте да се сви састојци сједине. Ћурећа салата може се послужити хладна или на собној температури.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

НБА ЛУДНИЦА! Шок-трансфер Луке Дончића је ништа наспрам оног што се спрема!