АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак

02. 02. 2025. у 09:00

ЧОРБА од ослића са поврћем је врло лагана и укусна, савршена за ручак у току радне недеље.

АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кашика уља
  • 1 лук ситно исецкан
  • 1 чен белог лука, врло ситно исецканог
  • 250 г кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
  • 250 г шаргарепе, исечене на коцкице
  • 1 паприка, исецкана на коцкице
  • 200 г празилука ситно исеченог
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 1¼ литра повртног бујона
  • 1 ловоров лист
  • 10 г мирођије
  • 400 г филета ослића
  • 1 лимун, корица и сок

Рецепт за чорбу од ослића са поврћем:

За чорбу загрејте уље на средњој ватри и пржите лук 5-7 минута док не омекша. Помешајте бели лук, кромпир, шаргарепу, паприку, празилук и парадајз пире и кувајте још 3-5 минута. Залијте бујоном и умешајте ловоров лист. Пустите да проври, а затим поклопите и кувајте 15 минута док поврће не омекша.

Већину мирођије ситно исецкајте, оставите неколико целих гранчица. Рибу исеците на комаде величине залогаја и зачините сољу, бибером и са мало лимуновог сока. Додајте рибу у супу заједно са прстохватом лимунове корице и сецкане мирођије. Крчкајте на лаганој ватри 5-7 минута док се риба не скува. Извадите ловоров лист и зачините чорбу по укусу, по потреби додајте још лимуновог сока или корице. Уживајте.

(стварукуса.мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира