АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак

Далиборка Лазаревић

02. 02. 2025. у 09:00

ЧОРБА од ослића са поврћем је врло лагана и укусна, савршена за ручак у току радне недеље.

АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кашика уља
  • 1 лук ситно исецкан
  • 1 чен белог лука, врло ситно исецканог
  • 250 г кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
  • 250 г шаргарепе, исечене на коцкице
  • 1 паприка, исецкана на коцкице
  • 200 г празилука ситно исеченог
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 1¼ литра повртног бујона
  • 1 ловоров лист
  • 10 г мирођије
  • 400 г филета ослића
  • 1 лимун, корица и сок

Рецепт за чорбу од ослића са поврћем:

За чорбу загрејте уље на средњој ватри и пржите лук 5-7 минута док не омекша. Помешајте бели лук, кромпир, шаргарепу, паприку, празилук и парадајз пире и кувајте још 3-5 минута. Залијте бујоном и умешајте ловоров лист. Пустите да проври, а затим поклопите и кувајте 15 минута док поврће не омекша.

Већину мирођије ситно исецкајте, оставите неколико целих гранчица. Рибу исеците на комаде величине залогаја и зачините сољу, бибером и са мало лимуновог сока. Додајте рибу у супу заједно са прстохватом лимунове корице и сецкане мирођије. Крчкајте на лаганој ватри 5-7 минута док се риба не скува. Извадите ловоров лист и зачините чорбу по укусу, по потреби додајте још лимуновог сока или корице. Уживајте.

(стварукуса.мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

ПОЉСКА (ОПЕТ) ЗАПАЊИЛА РУСЕ: Уследила хитна реакција