ЗАЧИЊЕНА САЛАТА ОД КРАСТАВАЦА И ШАРГАРЕПЕ: Савршена за прилог

02. 02. 2025. у 15:00

САЛАТА од краставаца и шаргарепе је врло зачињена, а када мало одстоји и испусти сокове, још је укуснија.

ЗАЧИЊЕНА САЛАТА ОД КРАСТАВАЦА И ШАРГАРЕПЕ: Савршена за прилог

Foto: Printskrin Instagram/Ajda Pekkan

Састојци:

  • 7-8 беби краставаца
  • 2 шаргарепе
  • 1 црвени лук
  • 60 мл сирћета
  • 60 мл маслиновог уља
  • 1 кашика ситно исецканог белог лука
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашика млевене слатке паприке
  • 1 кашичица љуте паприке
  • 1 кашика сусама

Погледајте како се прави:

 

Рецепт за салату од краставаца и шаргарепе:

Како бисте направили ову салату, исецкајте све поврће. Шаргарепу и краставце на колутиће, а лук на тракице. Помешајте све састојке, сипајте зачине, уље и сирће па прекријте чинију најлонском фолијом и оставите да одстоји у фрижидеру 1 сат.

(стварукуса.мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ЈАНИК СИНЕР ГЛЕДА САЈТ АТП-а И УМИРЕ ОД СМЕХА: Најновије тениске вести су - невероватне