САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ КРОМПИРА СА КИСЕЛИМ КРАСТАВЧИЋИМА И ЗАЧИНСКИМ БИЉЕМ: Препуна укуса, а једноставна припрема
ОВА салата је препуна укуса и савршено ће да се уклапа уз неко друго јело, као прилог, или пак можете да је једете саму.
 
                                                                                    Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
- 1 кг златних кромпира, цели и неољуштени
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица фине морске соли
- ½ кашичице свеже млевеног црног бибера
- 125 г сецканих киселих краставаца
- ¼ црвеног лука, око 60 г, ситно исецканог
- 60 г целера, око 2 штапа, ситно исецканог
- 30 г свеже мирођије, сецкане, плус још за украшавање
- 1 ½ кашике капара, сецканих
- 30 мл мајонеза
- 1 ½ кашика сенфа
Погледајте како се прави:
Рецепт за салату од печених кромпира са киселим краставчићима и зачинским бијем:
За ову салату загрејте рерну на 232 ° Ц. Доведите лонац воде до кључања и додајте 1 кг кромпира. Вратите да проври и лагано крчкајте 25-30 минута, или док кромпир не омекша и може лако да се прободе ножем. Тачно време ће се разликовати у зависности од величине кромпира.
Кромпир добро оцедите и пребаците у плех обложен папиром за печење. Користите дно тегле да нежно разбијете односно притиснете, смрвите, сваки кромпир на равномерну дебљину од 1,5 цм. Изломљен кромпир покапајте уљем и зачините половином соли и бибера. Пеците на 232 ° Ц 15 минута. Преокрените кромпир и другу страну покапајте уљем, а затим зачините преосталом сољу и бибером. Пеците још 12-15 минута, или док кромпир не постане хрскав и златан на ивицама. Извадите из рерне и оставите да се охладе, а затим их пребаците у посуду за мешање.
У чинију додајте преостале састојке за салату: кисели краставци, лук, целер, мирођију и капаре. У малој посуди помешајте мајонез и сенф. Прелијте салату дресингом и лагано промешајте да се сједини. Кромпир ће се лагано распасти док мешате, што је савршено за текстуру. Украсите са још копра по жељи и уживајте!
(стварукуса.мондо)
Препоручујемо
 
                    
                    ЗАЧИЊЕНА САЛАТА ОД КРАСТАВАЦА И ШАРГАРЕПЕ: Савршена за прилог
02. 02. 2025. у 15:00
 
                    
                    САЛАТА СА ДИМЉЕНОМ ПИЛЕТИНОМ: Биће главна звезда ваше славске трпезе
26. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
 
                    
                    САЛАТА ОД КАРФИОЛА И ОРАХА: Лако се спрема, укусна и здрава
24. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)