САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ КРОМПИРА СА КИСЕЛИМ КРАСТАВЧИЋИМА И ЗАЧИНСКИМ БИЉЕМ: Препуна укуса, а једноставна припрема

Далиборка Лазаревић

03. 02. 2025. у 13:00

ОВА салата је препуна укуса и савршено ће да се уклапа уз неко друго јело, као прилог, или пак можете да је једете саму.

САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ КРОМПИРА СА КИСЕЛИМ КРАСТАВЧИЋИМА И ЗАЧИНСКИМ БИЉЕМ: Препуна укуса, а једноставна припрема

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

  • 1 кг златних кромпира, цели и неољуштени
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица фине морске соли
  • ½ кашичице свеже млевеног црног бибера
  • 125 г сецканих киселих краставаца
  • ¼ црвеног лука, око 60 г, ситно исецканог
  • 60 г целера, око 2 штапа, ситно исецканог
  • 30 г свеже мирођије, сецкане, плус још за украшавање
  • 1 ½ кашике капара, сецканих
  • 30 мл мајонеза
  • 1 ½ кашика сенфа

Погледајте како се прави:

Рецепт за салату од печених кромпира са киселим краставчићима и зачинским бијем:

За ову салату загрејте рерну на 232 ° Ц. Доведите лонац воде до кључања и додајте 1 кг кромпира. Вратите да проври и лагано крчкајте 25-30 минута, или док кромпир не омекша и може лако да се прободе ножем. Тачно време ће се разликовати у зависности од величине кромпира.

Кромпир добро оцедите и пребаците у плех обложен папиром за печење. Користите дно тегле да нежно разбијете односно притиснете, смрвите, сваки кромпир на равномерну дебљину од 1,5 цм. Изломљен кромпир покапајте уљем и зачините половином соли и бибера. Пеците на 232 ° Ц 15 минута. Преокрените кромпир и другу страну покапајте уљем, а затим зачините преосталом сољу и бибером. Пеците још 12-15 минута, или док кромпир не постане хрскав и златан на ивицама. Извадите из рерне и оставите да се охладе, а затим их пребаците у посуду за мешање.

У чинију додајте преостале састојке за салату: кисели краставци, лук, целер, мирођију и капаре. У малој посуди помешајте мајонез и сенф. Прелијте салату дресингом и лагано промешајте да се сједини. Кромпир ће се лагано распасти док мешате, што је савршено за текстуру. Украсите са још копра по жељи и уживајте!

(стварукуса.мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

ФЕНЕРБАХЧЕ СЛАВИО ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА: Жозе Мурињо гледао магију Душана Тадића  (ВИДЕО)