ДОМАЋА ЧОРБА ОД ПИЛЕЋИХ БАТАКА И ПЕЧУРАКА: Веома укусан спој састојака коме нећете моћи да одолите

03. 02. 2025. у 15:00

ДОМАЋА чорба од пилећих батака и печурака је можда неочекиван, али врло укусан спој састојака и свидеће се свим укућанима.

ДОМАЋА ЧОРБА ОД ПИЛЕЋИХ БАТАКА И ПЕЧУРАКА: Веома укусан спој састојака коме нећете моћи да одолите

Foto: Printskrin Instagram/recepti_zhara

Састојци:

  • 2 пилећа батака
  • 2 стабљике целера
  • 3 гранчице мајчине душице
  • 8 зрна бибера
  • 1 кашичица млевене црвене паприке
  • 1,5 л воде
  • 1 лук
  • 1 шаргарепа
  • 5 кромпира
  • 200 г киселе павлаке
  • 200 г печурака
  • сол, бибер, по укусу
  • шака мирођије

Погледајте како да је направите:

 

Рецепт за домаћу чорбу од пилећих батака и печурака:

За ову чорбу у лонац убаците пилеће батаке са целером, мајчином душицом и бибером, млевеном паприком и хладном водом. Кувајте док не буде готово, скидајући пену.

Одвојено пржите лук и шаргарепу, па у истом тигању можете да испржите и печурке. Процедите чорбу и оставите пилетину са стране.

Печурке и кромпир кувајте у бујону док не буду скоро готови па додајте пржени лук и шаргарепу. Када је све скувано убаците киселу павлаку и на крају мирођију. Засолите и побиберите по укусу и уживајте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира