ДОМАЋА ЧОРБА ОД ПИЛЕЋИХ БАТАКА И ПЕЧУРАКА: Веома укусан спој састојака коме нећете моћи да одолите
ДОМАЋА чорба од пилећих батака и печурака је можда неочекиван, али врло укусан спој састојака и свидеће се свим укућанима.

Foto: Printskrin Instagram/recepti_zhara
Састојци:
- 2 пилећа батака
- 2 стабљике целера
- 3 гранчице мајчине душице
- 8 зрна бибера
- 1 кашичица млевене црвене паприке
- 1,5 л воде
- 1 лук
- 1 шаргарепа
- 5 кромпира
- 200 г киселе павлаке
- 200 г печурака
- сол, бибер, по укусу
- шака мирођије
Погледајте како да је направите:
Рецепт за домаћу чорбу од пилећих батака и печурака:
За ову чорбу у лонац убаците пилеће батаке са целером, мајчином душицом и бибером, млевеном паприком и хладном водом. Кувајте док не буде готово, скидајући пену.
Одвојено пржите лук и шаргарепу, па у истом тигању можете да испржите и печурке. Процедите чорбу и оставите пилетину са стране.
Печурке и кромпир кувајте у бујону док не буду скоро готови па додајте пржени лук и шаргарепу. Када је све скувано убаците киселу павлаку и на крају мирођију. Засолите и побиберите по укусу и уживајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак
02. 02. 2025. у 09:00

САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно
26. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)