ЦВЕКЛА САЛАТА СА ШАРГАРЕПОМ И ЈАБУКАМА: Савршено освежава, препуна је витамина и прави додатак уз месо
Направите нешто другачију салату од цвекле која ће вас одушевити.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 мале шаргарепе
- 1 цвекла
- 2 средње киселе јабуке
- 1 мања ротква
- 2 кашике лимуновог сока
- 1 кашичица меда
- 2-3 кашике уља
- шака млевених ораха
Припрема:
Како бисте направили ову салату прво скувајте цвеклу. Ољуштите кожицу јабука и шаргарепа. Нарендајте цвеклу, јабуке, роткву и шаргарепе у једну чинију.
Након тога припремите прелив тако што ћете да помешате лимунов сок, мед и уље. Прелијте салату и добро промешајте, а затим поспите млевеним орасима.
Цвеклу треба да прокувате са мало шећера, а на крају кувања додајте на врх ножа лимунску киселину. Уколико је кувате на овај начин, цвекла неће имати земљани укус.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА СА ДИМЉЕНОМ ПИЛЕТИНОМ: Биће главна звезда ваше славске трпезе
26. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

САЛАТА ОД КАРФИОЛА И ОРАХА: Лако се спрема, укусна и здрава
24. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ПРОТЕИНСКА САЛАТА БЕЗ МЕСА: Одлична идеја како да спремите здрав оброк
16. 01. 2025. у 16:43Новости онлине

МЕКСИЧКА САЛАТА: Освојиће сва ваша чула, како укусом, тако и изгледом
12. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)