ЦВЕКЛА САЛАТА СА ШАРГАРЕПОМ И ЈАБУКАМА: Савршено освежава, препуна је витамина и прави додатак уз месо

Јована Васић

10. 02. 2025. у 16:00

Направите нешто другачију салату од цвекле која ће вас одушевити.

ЦВЕКЛА САЛАТА СА ШАРГАРЕПОМ И ЈАБУКАМА: Савршено освежава, препуна је витамина и прави додатак уз месо

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 мале шаргарепе
  • 1 цвекла
  • 2 средње киселе јабуке
  • 1 мања ротква
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 1 кашичица меда
  • 2-3 кашике уља
  • шака млевених ораха

Припрема:

Како бисте направили ову салату прво скувајте цвеклу. Ољуштите кожицу јабука и шаргарепа. Нарендајте цвеклу, јабуке, роткву и шаргарепе у једну чинију.

Након тога припремите прелив тако што ћете да помешате лимунов сок, мед и уље. Прелијте салату и добро промешајте, а затим поспите млевеним орасима.


Трик да цвекла нема земљани укус!

Цвеклу треба да прокувате са мало шећера, а на крају кувања додајте на врх ножа лимунску киселину. Уколико је кувате на овај начин, цвекла неће имати земљани укус.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПРЕ ТАЧНО 113 ГОДИНА ПОТОНУО ЈЕ ТИТАНИК: Један од чудом преживелих је потом постао олимпијски шампион - и то после невероватних дешавања