ЈЕДНОСТАВНА И ВЕОМА УКУСНА: Крем салата са грашком, лаган оброк, идеална и као предјело
Једноставна комбинација, савршен спој укуса, идеална као брзинско предјело за ненајављене госте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Замрзнут или свеж грашак 300 г
- Шаргарепа 2
- Кромпир 2
- Кисела павлака 200 г
- Мајонез 2 кашике
- Сенф 1 кашичица
- Со и бибер по укусу
- Першун за декорацију
Припрема:
Ако користите замрзнути грашак, скувајте га према упутству на паковању. Ако користите свеж грашак, скувајте га у сланој води док не омекша (око 5-7 минута). Процедите и оставите да се охлади. Ољуштите и исеците шаргарепе и кромпире на мале коцкице. Скувајте шаргарепе и кромпире у сланој води док не омекшају (око 10-15 минута). Процедите и оставите да се охладе. У великој посуди помешајте охлађени грашак, шаргарепу и кромпир. У мањој посуди помешајте киселу павлаку, мајонез и сенф. Додајте со и бибер по укусу. Прелијте поврће кремастим преливом и добро промешајте да се сви састојци сједине. Покријте посуду и оставите салату у фрижидеру најмање 1 сат пре сервирања да се укуси прожму. Пре сервирања, поспите свежим сецканим першуном ако желите.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА ОД КИНЕСКОГ КУПУСА СА ПАВЛАКОМ: Фантастичног укуса, лако се спрема и идеалан прилог уз свако јело
12. 02. 2025. у 17:17Jована Васић

ЦВЕКЛА САЛАТА СА ШАРГАРЕПОМ И ЈАБУКАМА: Савршено освежава, препуна је витамина и прави додатак уз месо
10. 02. 2025. у 16:00Јована Васић

ЗДРАВА И УКУСНА ПИЛЕЋА САЛАТА: Целер, парадајз и ораси употпуњују ово јело
07. 02. 2025. у 07:00

ЗАЧИЊЕНА САЛАТА ОД КРАСТАВАЦА И ШАРГАРЕПЕ: Савршена за прилог
02. 02. 2025. у 15:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)