САЛАТА ОД КРОМПИРА СА ПРЕЛИВОМ ОД СЕНФА: Кремаста, сочна и хранљива, идеална за вечеру или као прилог уз главно јело
Поред тога што ће донети освежење у ваш свакодневни јеловник, брзо се и једноставно припрема. У случају да сте веган, можете је јести и као главни оброк јер је веома заситна.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 кг кромпира
- главица црног лука
- 2 кашике киселе павлаке
- 2 кашике сенфа
- кашичица шећера у праху
- кашичица сока од лимуна
- 1 дл уља
- першуново лишће
- бибер, со
Припрема:
Измутите сенф и шећер у праху. Стално мешајући постепено додајте уље, сок од лимуна, павлаку и кашику воде. Зачините сољу и бибером, па добро промешајте да се маса потпуно сједини и уједначи.
Кромпир ољуштите и скувајте у сланој води. Оцедите га и исецкајте на мало крупније комаде.
Лук очистите, ситно исецкајте и помешајте са кромпиром. Додајте ситно исецкан першун и лагано промешајте.
Додајте прелив од сенфа и пажљиво помешајте да сједините масу. Салату сервирајте на листовима зелене или црвене салате.
(крстарица)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈЕДНОСТАВНА И ВЕОМА УКУСНА: Крем салата са грашком, лаган оброк, идеална и као предјело
14. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

САЛАТА ОД КИНЕСКОГ КУПУСА СА ПАВЛАКОМ: Фантастичног укуса, лако се спрема и идеалан прилог уз свако јело
12. 02. 2025. у 17:17Jована Васић

ЗДРАВА И УКУСНА ПИЛЕЋА САЛАТА: Целер, парадајз и ораси употпуњују ово јело
07. 02. 2025. у 07:00

ЗАЧИЊЕНА САЛАТА ОД КРАСТАВАЦА И ШАРГАРЕПЕ: Савршена за прилог
02. 02. 2025. у 15:00

ТРАМП СЕ ОГЛАСИО: Постигнут договор са Украјином
АМЕРИКА је постигла договор са Украјином о ретким металима, саопштио је амерички лидер Доналд Трамп, јавља Ројтерс.
24. 03. 2025. у 18:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

КАКО СЕ ПЕЈА ОБОГАТИО: "Куће и станове имам због Париза"
ВОДИТЕЉ Зоран Пејић Пеја присутан је на сцени већ три деценије, а некада је био најтраженији водитељ у иностранству, па му је пошло за руком да обезбеди и себе и породицу.
24. 03. 2025. у 13:23
Коментари (0)