САЛАТА ОД КРОМПИРА СА ПРЕЛИВОМ ОД СЕНФА: Кремаста, сочна и хранљива, идеална за вечеру или као прилог уз главно јело

Јована Васић

19. 02. 2025. у 15:46

Поред тога што ће донети освежење у ваш свакодневни јеловник, брзо се и једноставно припрема. У случају да сте веган, можете је јести и као главни оброк јер је веома заситна.

САЛАТА ОД КРОМПИРА СА ПРЕЛИВОМ ОД СЕНФА: Кремаста, сочна и хранљива, идеална за вечеру или као прилог уз главно јело

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • главица црног лука
  • 2 кашике киселе павлаке
  • 2 кашике сенфа
  • кашичица шећера у праху
  • кашичица сока од лимуна
  • 1 дл уља
  • першуново лишће
  • бибер, со

Припрема:

Измутите сенф и шећер у праху. Стално мешајући постепено додајте уље, сок од лимуна, павлаку и кашику воде. Зачините сољу и бибером, па добро промешајте да се маса потпуно сједини и уједначи.

Кромпир ољуштите и скувајте у сланој води. Оцедите га и исецкајте на мало крупније комаде.

Лук очистите, ситно исецкајте и помешајте са кромпиром. Додајте ситно исецкан першун и лагано промешајте.

Додајте прелив од сенфа и пажљиво помешајте да сједините масу. Салату сервирајте на листовима зелене или црвене салате.

(крстарица)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗЕЛЕНСКИ БИ ТРЕБАЛО ХИТНО ДА НАПУСТИ УКРАЈИНУ Трампов ужи круг: Најбоља опција за мир је селидба у Француску

ЗЕЛЕНСКИ БИ ТРЕБАЛО ХИТНО ДА НАПУСТИ УКРАЈИНУ Трампов ужи круг: Најбоља опција за мир је селидба у Француску

БЛИЗАК круг америчког председника Доналда Трампа сматра да би украјински председник Володимир Зеленски требало хитно да напусти Украјину, пише Њујорк пост, преноси РИА Новости.

21. 02. 2025. у 07:40

ЕВО КО ЈЕ УХАПШЕН У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ ПОЛИЦИЈЕ У НИШУ: Пали сарадници бивше градоначелнице, испумпала милионе из буџета?

ЕВО КО ЈЕ УХАПШЕН У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ ПОЛИЦИЈЕ У НИШУ: Пали сарадници бивше градоначелнице, испумпала милионе из буџета?

У ВЕЛИКОЈ акцији припадника Управе криминалистичке полиције по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, како се сазнаје, јутрос су ухапшени Зоран Станојевић, власник Сим пук градње из Малошишта, као и Дамир и Дејан Николић, власници фирме Водомонтери Лалинац.

21. 02. 2025. у 08:05

Коментари (0)

КОНТИКИ НА САЈМУ ТУРИЗМА – НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ И СВЕТ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ