ХИПОКРАТОВА СУПА: Одлична за имунитет и детоксикацију
Ова супа, поред тога што је здрав оброк, је део терапије против разних болести... Поправља имунолошки систем, а одлична је за чишћење организма и детоксикацију, уз обиље јаких антиоксиданата.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- празилук 1 средње величине
- црни лук 2 средње главице
- бели лук 5 већих чена
- кромпир 400 г
- зрели парадајз 600 г
- корен целера 1 мањи
- корен першуна 1 мањи
- першуново лишће 1 везица
- пимент прстохват
Припрема:
Поврће добро опрати. Празулук преполовити по дужини и пустити да вода тече између листова. Кромпир, корен першуна и целер огулити помоћу справице за гуљење. Црни и бели лук ољуштити. Са парадајза скинути љуску. Поврће крупно исећи, бели лук оставити у комаду, па га додати пред сам крај кувања. У већи лонац ставити крупно исечено поврће, па сипати хладну воду тек толико да га покрије. Загрејати до кључања, затим смањити температуру на врло тихо и кувати поклопљено два сата. Пред истек времена додати першун и бели лук. Воду не додавати у току кувања. Зачинити супу неким од допуштених зачина. Поврће испасирати помоћу ручне пасирке или блендера. Уколико је у питању терапија - супу не солити. Од зачина су допуштени: пимент (најквирц), анис, ловор, коријандер, мирођија, ким, мускатни орах, мајоран, рузмарин, шафран, жалфија, естрагон, мајчина душица. Забрањени су сви остали зачини, укључујући оригано, бибер, млевену паприку и босиљак. Остатак супе чувати у фрижидеру најдуже 48 сати. С обзиром да се јела с кромпиром не подгревају, супу извадити пола сата раније и јести је са собне температуре.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СУПА СА БРОКОЛИЈЕМ И ПЕЧУРКАМА: Тако једноставна, а тако укусна (ВИДЕО)
22. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ РЕЗАНЦЕ ЗА СУПУ: Топла домаћа супа најукуснија је уз домаће резанце
09. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
10. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)