ХИПОКРАТОВА СУПА: Одлична за имунитет и детоксикацију

Јована Васић

21. 02. 2025. у 11:00

Ова супа, поред тога што је здрав оброк, је део терапије против разних болести... Поправља имунолошки систем, а одлична је за чишћење организма и детоксикацију, уз обиље јаких антиоксиданата.

ХИПОКРАТОВА СУПА: Одлична за имунитет и детоксикацију

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • празилук 1 средње величине
  • црни лук 2 средње главице
  • бели лук 5 већих чена
  • кромпир 400 г
  • зрели парадајз 600 г
  • корен целера 1 мањи
  • корен першуна 1 мањи
  • першуново лишће 1 везица
  • пимент прстохват

Припрема:

Поврће добро опрати. Празулук преполовити по дужини и пустити да вода тече између листова. Кромпир, корен першуна и целер огулити помоћу справице за гуљење. Црни и бели лук ољуштити. Са парадајза скинути љуску. Поврће крупно исећи, бели лук оставити у комаду, па га додати пред сам крај кувања. У већи лонац ставити крупно исечено поврће, па сипати хладну воду тек толико да га покрије. Загрејати до кључања, затим смањити температуру на врло тихо и кувати поклопљено два сата. Пред истек времена додати першун и бели лук. Воду не додавати у току кувања. Зачинити супу неким од допуштених зачина. Поврће испасирати помоћу ручне пасирке или блендера. Уколико је у питању терапија - супу не солити. Од зачина су допуштени: пимент (најквирц), анис, ловор, коријандер, мирођија, ким, мускатни орах, мајоран, рузмарин, шафран, жалфија, естрагон, мајчина душица. Забрањени су сви остали зачини, укључујући оригано, бибер, млевену паприку и босиљак. Остатак супе чувати у фрижидеру најдуже 48 сати. С обзиром да се јела с кромпиром не подгревају, супу извадити пола сата раније и јести је са собне температуре.

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)