ЋУРЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт за јело без којег не може да се замисли ручак
Ћурећа супа са кнедлама је препуна укуса, поврћа и нутријената, идеална за ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1400 г печених ћурећих костију и меса, што је масније, то боље
- 1 велики лук, исецкан
- 2 ребра целера, сецкана
- 2 л воде или пилећег бујона
- 2 кашике отопљене ћуреће масти
- 240 г лука исеченог на коцкице
- 120 г шаргарепе исечене на коцкице
- 120 г целера исеченог на коцкице
- 1 чен белог лука, ситно исецкан
- 1400 мл домаће богате ћуреће супе
- со и бибер по укусу
- 1 кашика сецканог першуна
- 1 кашика сецканог мирођије
За кнедле:
- 2 велика јајета, умућена
- 2 кашике отопљене ћуреће масти
- 1 кашичица соли
- ¼ кашичице бибера
- 1 прстохват паприке у праху
- 2 кашике соде бикарбоне
- 120 г брашна
Припрема:
Како бисте направили ову супу ставите ћуретину (месо, кости, кожу) у лонац. Додајте 1 сецкани лук и 2 ребра сецканог целера и ћурећи бујон. Доведите до кључања на јакој ватри, па смањите топлоту на ниску и наставите да кувате на лаганој ватри. Скидајте пену, али немојте уклањати никакву масноћу. Кувајте око 3 сата. Док се супа кува, скините масноћу док избија на површину и сачувајте је у чинији. Сачувајте око 4 кашике ћуреће масти.
Након што уклоните површинску масноћу, процедите супу у шерпу. Лагано умутите 2 јајета у посебној посуди за мешање. Додајте 2 кашике охлађене истопљене ћуреће масти и промешајте. Умешајте со, бибер и паприку. Додајте мало соде бикарбоне. Додајте брашно и мешајте виљушком док смеса не почне да се згушњава, 1 или 2 минута. Покријте посуду пластичном фолијом и ставите у фрижидер док се не стегне, око 30 минута.
Загрејте 2 кашике ћуреће масти у великом лонцу на средњој ватри. Убаците 240 г лука исеченог на коцкице, 120 г шаргарепе исечене на коцкице, 120 г целера исеченог на коцкице и со. Пржите док лук не постане провидан, 6 или 7 минута. Додајте нарезани бели лук и пржите још минут. Додајте ћурећу супу и пустите да проври. Крчкајте док поврће не омекша, око 20 минута. Проверите зачине и прилагодите со, ако је потребно.
Тесто за кнедле поделите на 8 делова и сваки разваљајте у куглу мокрим рукама. Ставите лонац слане хладне воде да проври. Убацујте кнедле у кипућу воду. Смањите топлоту тако да лагано крчкају и поклопите лонац, па кувајте око 30 минута. У супу умешајте свеже сецкани першун и мирођију. Прелијте врућу супу преко кнедли. Сервирајте супу са кнедлама и уживајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ХИПОКРАТОВА СУПА: Одлична за имунитет и детоксикацију
21. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ РЕЗАНЦЕ ЗА СУПУ: Топла домаћа супа најукуснија је уз домаће резанце
09. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
10. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ БИЛЕ НА ИВИЦИ РАТА, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ОБРТ: "Кључан је био позив једног човека"
У ДРАМИ која је привукла пажњу светске јавности, амерички председник Доналд Трамп јуче је на друштвеним мрежама објавио да су Индија и Пакистан, након четири дана жестоких сукоба дуж границе, пристали на „потпуни и тренутни прекид ватре“.
11. 05. 2025. у 10:48

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Да ли је ово знак да Путин спрема нови напад "орешником"?
РУСИЈА ће 12. и 13. маја привремено затворити ваздушни простор изнад војног полигона и комплекса за лансирање ракета Капустин Јар, преноси украјински одбрамбени портал Militarnyi 10. маја, наводећи могућност тестирања балистичке ракете средњег домета.
10. 05. 2025. у 12:06

БИЛИ КАО БРАЋА ТРИДЕСЕТ ГОДИНА: Дејо поцепао слику с њим - некадашњи репрезентативац открио разлоге свађе
ЛЕГЕНДАРНИ фудбалер Дејан Савићевић пре неколико година поцепао је фотографију са некадашњим саиграчем и великим пријатељем Бранком Брновићем.
11. 05. 2025. у 10:29
Коментари (0)