ЧОРБА ОД СПАНАЋА И СИРА: Укусно и здраво јело које ћете обожавати

Јована Васић

02. 03. 2025. у 11:00

Чорбе су здраве и помажу нам у сезони вируса и грипа јер јачају имунитет. Уместо класичних као што је пилећа или она са кнедлама, направите са спанаћем.

ЧОРБА ОД СПАНАЋА И СИРА:  Укусно и здраво јело које ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г очишћеног спанаћа
  • 3 чена белог лука
  • 3 кашике уља
  • 1 кашика брашна
  • 1 говеђа коцка за супу
  • 1 чаша киселе павлаке
  • жуманце
  • бибер
  • со
  • качкаваљ

Припрема: 

Исеците спанаћ на резанце. Загрејте уље па додајте брашно. Затим пропржите па додајте сецкан бели лук. Мало пропржите па додајте исецкан спанаћ. Сипајте 1,5  воде па умешајте коцку за супу и кувајте на умереној температури. Полако промешајте па за пола сата зачините по жељи. Онда додајте жуманце и павлаку. На крају, насеците качкаваљ у чорбу. 

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ИТАЛИЈУ ТРЕСЕ АФЕРА ОКО НАМЕШТАЊА МЕЧЕВА: У документима и име овог српског фудбалера