СВЕТОГОРСКА ЧОРБА: Погодна за дане поста, а укусна и другачија

Јована Васић

03. 03. 2025. у 11:00

Служите топлу, уз кришку хлеба или проју.

СВЕТОГОРСКА ЧОРБА: Погодна за дане поста, а укусна и другачија

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2–3 главице црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 1 већа тиквица
  • 2 кромпира
  • 1 веза першуна
  • 200 г парадајза (свежег или из конзерве)
  • 2 ловорова листа
  • маслиново уље
  • со
  • бибер по укусу
     

Припрема:

Исецкајте ситно црни лук па ољуштите кромпир,тиквицу и шаргарепу и исеците на коцкице. Додајте пасиран парадајз. Загрејте мало маслиновог уља у дубоком лонцу па додајте црни лук и динстајте, све док не постане стакласт.Умешајте шаргарепу и динстајте још пар минута. Онда додајте кромпир и тиквицу па поврће прелијте водом. Посолите и побиберите па додајте ловоров лист. Затим кувајте на средњој ватри све док поврће не омекша, око пола сата. Додајте парадајз и кувајте још 10 минута. На крају поспите чорбу сецканим першуном. 

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо

РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.

19. 11. 2025. у 18:42

Коментари (0)

ТО ЈЕ ТО? Рат у Украјини престаје 31. јануара 2026?!