СВЕТОГОРСКА ЧОРБА: Погодна за дане поста, а укусна и другачија
Служите топлу, уз кришку хлеба или проју.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2–3 главице црног лука
- 2 шаргарепе
- 1 већа тиквица
- 2 кромпира
- 1 веза першуна
- 200 г парадајза (свежег или из конзерве)
- 2 ловорова листа
- маслиново уље
- со
- бибер по укусу
Припрема:
Исецкајте ситно црни лук па ољуштите кромпир,тиквицу и шаргарепу и исеците на коцкице. Додајте пасиран парадајз. Загрејте мало маслиновог уља у дубоком лонцу па додајте црни лук и динстајте, све док не постане стакласт.Умешајте шаргарепу и динстајте још пар минута. Онда додајте кромпир и тиквицу па поврће прелијте водом. Посолите и побиберите па додајте ловоров лист. Затим кувајте на средњој ватри све док поврће не омекша, око пола сата. Додајте парадајз и кувајте још 10 минута. На крају поспите чорбу сецканим першуном.
(trpeza)
Препоручујемо
ШПАНСКА ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И ПРШУТОМ: Нема кувања, а успева и почетницима у кухињи
20. 02. 2025. у 10:47Joвана Васић
НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице
07. 02. 2025. у 13:00
РУСИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Нафтна компанија продаје своју имовину у иностранству због санкција САД-а
РУСКА нафтна компанија Лукоил саопштила је данас да, због увођења рестриктивних мера неких држава против те фирме и њених подружница, намерава да прода своју имовину у иностранству.
27. 10. 2025. у 21:49
КАКО СЕ УРУШИО УКРАЈИНСКИ ФРОНТ? Стигло упозорење: Руси ће на пролеће кренути у нову офанзиву
ПОСЛЕ два и по месеца жестоких борби, црвена ознака на војној карти у Доњецкој области, позната као „зечије уши“, коначно је нестала.
27. 10. 2025. у 21:17
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)