ЧОРБА СА ЈАЈИМА: Фантастичан рецепт који морате пробати

Јована Васић

09. 03. 2025. у 13:30

Једноставна чорбица са јајима је окрепљујућа, а једноставно се прави и има јефтине састојке.

ЧОРБА СА ЈАЈИМА: Фантастичан рецепт који морате пробати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 950 мл пилећег бујона
  • 1 1/2 кашика кукурузног скроба
  • со и бибер по укусу
  • 3 јајета, размућена
  • 80 г кукуруза
  • 60 г младог лука исеченог, плус још за украс

Припрема:

За ову чорбу прво умутите 60 мл пилећег бујона са кукурузним скробом, док смеса не постане глатка. Оставите на страну. Остатак бујона, со и бибер ставите у шерпу на средњу ватру да проври. Полако умутите мешавину кукурузног скроба.

Повећајте топлоту на најјаче и пустите да прокључа. Кувајте 1 минут, а затим смањите ватру на средњу. Кашиком полако мешајте чорбу кружним покретима, истовремено убацујући размућена јаја. Умешајте кукуруз и млади лук и кувајте још 1 минут. Сервирајте, украшено младим луком по жељи.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЛУДАЧКИ ЉУБАВНИ ЖИВОТ ПРЕМИНУЛОГ НОБЕЛОВЦА: Оженио две рођаке, развео се због лепотице, па праву љубав пронашао у позним годинама