ЧОРБА СА ЈАЈИМА: Фантастичан рецепт који морате пробати
Једноставна чорбица са јајима је окрепљујућа, а једноставно се прави и има јефтине састојке.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 950 мл пилећег бујона
- 1 1/2 кашика кукурузног скроба
- со и бибер по укусу
- 3 јајета, размућена
- 80 г кукуруза
- 60 г младог лука исеченог, плус још за украс
Припрема:
За ову чорбу прво умутите 60 мл пилећег бујона са кукурузним скробом, док смеса не постане глатка. Оставите на страну. Остатак бујона, со и бибер ставите у шерпу на средњу ватру да проври. Полако умутите мешавину кукурузног скроба.
Повећајте топлоту на најјаче и пустите да прокључа. Кувајте 1 минут, а затим смањите ватру на средњу. Кашиком полако мешајте чорбу кружним покретима, истовремено убацујући размућена јаја. Умешајте кукуруз и млади лук и кувајте још 1 минут. Сервирајте, украшено младим луком по жељи.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД СПАНАЋА И СИРА: Укусно и здраво јело које ћете обожавати
02. 03. 2025. у 11:00Јована Васић

ЧОРБА ОД БРОКОЛИЈА И ЧЕДАР СИРА: Рецепт за укусну, кремасту витаминску бомбу за подизање имунитета (ВИДЕО)
25. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЧОРБА ОД ПЕЧЕНОГ ПАРАДАЈЗА И ЛУКА: Припрема је необична, али једноставна, а укус божанствен (ВИДЕО)
19. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)