СУПА СА ТОРТЕЛИНИМА И ПОВРЋЕМ: Права експлозија укуса
Рецепт коме ћете се увек радо враћати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 г тортелина
- 2-3 кашике уља
- 1 литар чорбе од поврћа или пилетине
- 200 г топљеног сира
- 1 кашичица слатке паприке
- 1 шаргарепа
- 1 шоља грашка
- со и бибер по укусу, мало мускатног орашчића
- 100 мл павлаке за кување
Припрема:
У већем лонцу загрејати уље и додати слатку паприку, мешати кратко да пусти арому. Сипати чорбу од поврћа или пилетине и пустити да проври. Када чорба проври, додати тортелине и кувати према упутству са паковања (обично 5-7 минута). Додати грашак и шаргарепу.
Када су тортелини скоро скувани, додати топљени сир и мешати док се потпуно не растопи. Додати со, бибер и мускатни орашчић по укусу. На крају сипати павлаку за кување, смањити ватру и мешати још 2-3 минута док се све лепо сједини.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЋУРЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт за јело без којег не може да се замисли ручак
23. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ХИПОКРАТОВА СУПА: Одлична за имунитет и детоксикацију
21. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ РЕЗАНЦЕ ЗА СУПУ: Топла домаћа супа најукуснија је уз домаће резанце
09. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
10. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)