САЛАТА ОД КЕЛЕРАБЕ, ЈАБУКЕ И ФЕТА СИРА: Једноставна за припрему и готова за само неколико минута
Ако тражите освежавајућу и хранљиву салату ова салата од келерабе, јабуке и фета сира биће прави погодак!

Foto: Shutterstock
Савршено балансира између сланих, слатких и киселкастих нота, док орашасти плодови и суво воће додају додатну текстуру и богатство укуса. Ова салата није само лагана и укусна, већ је и права ризница витамина и здравих састојака.
Састојци:
- 1 келераба
- 150 г фета сира
- 1 шака ораха
- 1 велика јабука
- 3-4 кашике маслиновог уља
- 2 кашике јабуковог сирћета
- 1 кашика сенфа
- со и бибер по укусу
- 1 кашичица меда
- пола паковања руколе
- 1-2 кашике брусница или сувог грожђа (опционо)
Припрема:
Келерабу ољуштите и исеците на танке штапиће или кришке. Јабуку оперите, исеците на четвртине, уклоните језгро и исеците на танке кришке. Орахе грубо исецкајте. Фету исеците на коцкице или измрвите. Руколу оперите, осушите и по потреби исецкајте на мање комаде.
У мањој чинији помешајте маслиново уље, сирће, сенф, мед, со и бибер. Добро измешајте док не добијете хомогену смесу. У великој посуди нежно помешајте све састојке. Прелијте салату преливом и лагано промешајте. По жељи, поспите брусницама или сувим грожђем.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШАРЕНА САЛАТА СА ПРОКЕЉОМ И ЈАБУКАМА: Комбинација укуса која ће вас одушевити
25. 02. 2025. у 14:00Jована Васић

ЗДРАВА И УКУСНА ПИЛЕЋА САЛАТА: Целер, парадајз и ораси употпуњују ово јело
07. 02. 2025. у 07:00

ЦВЕКЛА САЛАТА СА ШАРГАРЕПОМ И ЈАБУКАМА: Савршено освежава, препуна је витамина и прави додатак уз месо
10. 02. 2025. у 16:00Јована Васић

ПРИНЦ САЛАТА СА БЕЛИМ МЕСОМ, ЈАЈИМА И КРАСТАВЦИМА: Кремаста салата коју морате да пробате
16. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)