САЛАТА ОД КЕЛЕРАБЕ, ЈАБУКЕ И ФЕТА СИРА: Једноставна за припрему и готова за само неколико минута

Јована Васић

18. 03. 2025. у 14:00

Ако тражите освежавајућу и хранљиву салату ова салата од келерабе, јабуке и фета сира биће прави погодак!

САЛАТА ОД КЕЛЕРАБЕ, ЈАБУКЕ И ФЕТА СИРА: Једноставна за припрему и готова за само неколико минута

Foto: Shutterstock

 Савршено балансира између сланих, слатких и киселкастих нота, док орашасти плодови и суво воће додају додатну текстуру и богатство укуса. Ова салата није само лагана и укусна, већ је и права ризница витамина и здравих састојака.

Састојци:

  • 1 келераба
  • 150 г фета сира
  • 1 шака ораха
  • 1 велика јабука
  • 3-4 кашике маслиновог уља
  • 2 кашике јабуковог сирћета
  • 1 кашика сенфа
  • со и бибер по укусу
  • 1 кашичица меда 
  • пола паковања руколе
  • 1-2 кашике брусница или сувог грожђа (опционо)

Припрема:

Келерабу ољуштите и исеците на танке штапиће или кришке. Јабуку оперите, исеците на четвртине, уклоните језгро и исеците на танке кришке. Орахе грубо исецкајте. Фету исеците на коцкице или измрвите. Руколу оперите, осушите и по потреби исецкајте на мање комаде.

У мањој чинији помешајте маслиново уље, сирће, сенф, мед, со и бибер. Добро измешајте док не добијете хомогену смесу. У великој посуди нежно помешајте све састојке. Прелијте салату преливом и лагано промешајте. По жељи, поспите брусницама или сувим грожђем.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЛИГА ШАМПИОНА: Тријумфи Астон Виле и Дортмунда, али ПСЖ и Барселона иду у полуфинале најелитнијег европског такмичења