ВИТАМИНСКА САЛАТА: Здрава и укусна, а прави се за 10 минута
Витаминска салата која се прави за само десет минута освежиће вас и даће вам енергију.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 цвекла, нарендана
- 2 шаргарепе, нарендане
- 1 веза ротквице, исечене на кришке
- 400 г зеленог купуса, танко исецканог
- 400 г зелене салате, танко исецкане
- 2 кашике мирођије, исецкане
- 1 чен белог лука, врло ситно исецкан
- 2 кашике сецканих маслина без коштица
- со, бибер, маслиново уље и лимунов сок по укусу
Припрема:
Како бисте направили ову салату прво ољуштите цвеклу. Затим нарендајте шаргарепу и цвеклу. Купус, зелену салату и мирођију ситно исецкајте.
Исеците бели лук врло ситно, а ротквице и маслине исеците на кришке. Додајте све у чинију и прелијте маслиновим уљем, лимуновим соком и сољу и бибером по укусу. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И АНАНАСОМ: Спој укуса који оставља без текста
06. 03. 2025. у 13:30Јована Васић

КРЕМАСТА И ПИКАНТНА: Влашка салата, одличан прилог јелима од меса
27. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ШАРЕНА САЛАТА СА ПРОКЕЉОМ И ЈАБУКАМА: Комбинација укуса која ће вас одушевити
25. 02. 2025. у 14:00Jована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)