ЈЕДНОСТАВНА, А САВРШЕНА: Салата од туњевине и пасуља
Брзо се спрема, предивног је укуса и уз њу вам ништа више не треба.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 конзерве од по 170 г туњевине
- 400 г црвеног пасуља
- 1 лимун
- маслиново уље
- паста 150 гр
- со
- црни бибер
- першун
- 1 ½ главица црвеног лука
- рукола, веза
- мало черија за декорацију
Припрема:
Пасуљ скувајте, при крају кувања додајте соли. Оцедите и охладите пасуљ или једноставно користите пасуљ из конзерве. Скувајте пасту. Црвени лук ситно исецкајте. У дубљу посуду ставите оцеђени пасуљ, додајте туњевину, исецкан лук, сок од једног лимуна, маслиново уље и зачине по укусу. Све добро промешајте, убаците руколу, сервирајте и декоришите
црвеним луком исеченим на крупне режњеве и ситно сецканим першуновим листом и черијем.
(danas)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И АНАНАСОМ: Спој укуса који оставља без текста
06. 03. 2025. у 13:30Јована Васић

КРЕМАСТА И ПИКАНТНА: Влашка салата, одличан прилог јелима од меса
27. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

САЛАТА ОД КРОМПИРА СА ПРЕЛИВОМ ОД СЕНФА: Кремаста, сочна и хранљива, идеална за вечеру или као прилог уз главно јело
19. 02. 2025. у 15:46Jована Васић

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)