ИТАЛИЈАНСКА СУПА: Окрепиће вас за цео дан
Нећете се покајати када је пробате.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 црни лук
- 1 чен белог лука
- 1 паприка шиља
- 1/2 тиквице (око 250 г)
- 2 кромпира (око 250 г)
- 300 г млевеног меса
- 300 мл сока од парадајза
- 1 кашика алеве паприке
- суви зачин
- бибер
- уље
Припрема:
Црни и бели лук ољуштите и исецкајте. Тиквицу и кромпир ољуштите и исеците на комаде величине залогаја. Паприку шиљу исеците на пола, па на танке трачице. На мало уља или масти пропржите прво оба лука, а онда додајте млевено месо и мешајте тако да не остане у већим грудвицама. Одмах додајте паприку, тиквицу, кромпир, алеву паприку, суви зачин, бибер и промешајте. Пржите заједно неколико минута. Додајте парадајз сок и 2 чаше воде. Када проври, кувајте још 15 минута, док кромпир не буде мекан. Пред крај кувања проверите да ли је довољно зачињено, па додајте још мало сувог зачина, бибера и алеве паприке уколико је потребно.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СУПА СА ТОРТЕЛИНИМА И ПОВРЋЕМ: Права експлозија укуса
08. 03. 2025. у 11:00Јована Васић

ЋУРЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт за јело без којег не може да се замисли ручак
23. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ: Откривамо рецепт за овај деликатес
05. 11. 2024. у 10:18

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)