ИТАЛИЈАНСКА СУПА: Окрепиће вас за цео дан

Новости онлине

26. 03. 2025. у 10:00

Нећете се покајати када је пробате.

ИТАЛИЈАНСКА СУПА: Окрепиће вас за цео дан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 црни лук
  • 1 чен белог лука
  • 1 паприка шиља
  • 1/2 тиквице (око 250 г)
  • 2 кромпира (око 250 г)
  • 300 г млевеног меса
  • 300 мл сока од парадајза
  • 1 кашика алеве паприке
  • суви зачин
  • бибер
  • уље

Припрема:

Црни и бели лук ољуштите и исецкајте. Тиквицу и кромпир ољуштите и исеците на комаде величине залогаја. Паприку шиљу исеците на пола, па на танке трачице. На мало уља или масти пропржите прво оба лука, а онда додајте млевено месо и мешајте тако да не остане у већим грудвицама. Одмах додајте паприку, тиквицу, кромпир, алеву паприку, суви зачин, бибер и промешајте. Пржите заједно неколико минута. Додајте парадајз сок и 2 чаше воде. Када проври, кувајте још 15 минута, док кромпир не буде мекан. Пред крај кувања проверите да ли је довољно зачињено, па додајте још мало сувог зачина, бибера и алеве паприке уколико је потребно.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

НЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈЕМО БОНУС, НИСМО ЗАСЛУЖИЛИ: Гвардиола сурово искрен због лоших резултата