ПОСНА ЧОРБА ОД ШАРГАРЕПЕ И ЦРВЕНОГ СОЧИВА: Постаће ваша омиљена дневна доза здравља у тањиру
Посна чорба од шаргарепе и црвеног сочива је врло здрава, укусна и зачињена.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кашичица семена кима
- 1 кашичица семена коријандера
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 средњи црни лук, исецкан
- 1 кашичица млевене љуте паприке
- 2 чена белог лука, врло ситно насецкана
- комад ђумбира од 5 цм, ољуштен и ситно насецкан
- 680 г шаргарепе, нарендане и исецкане
- морска со и млевени црни бибер, по укусу
- 120 г црвеног сочива, испраног
- 1 л повртног бујона
- 2 кашичице сока од лимуна
Припрема:
Како бисте направили чорбу, прво ставите велики лонац за супу на средњу ватру. Додајте семенке кима и коријандера у шерпу и пржите, често их мешајући, око 45 секунди до минут. Пребаците семенке на мали тањир и оставите их да се потпуно охладе пре него што их самељете у прах. Млевене зачине оставите са стране.
Вратите велики лонац за супу на шпорет на средњу ватру и сипајте маслиново уље. Мало промешајте уље, а затим додајте лук у шерпу и пржите око 7-8 минута. Додајте млевени ким и коријандер у лонац, заједно са љутом папричицом. Промешајте и пржите заједно са луком пун минут. Затим у шерпу додајте сецкани бели лук и ђумбир и промешајте. Наставите да пржите док бели лук не постане веома мирисан, око 1 минут.
Додајте шаргарепу у шерпу заједно са великим прстохватима соли и бибера. Промешајте шаргарепу да се обложи са зачинима и прженим луком. Затим додајте црвено сочиво у шерпу и још једном промешајте. На крају сипајте повртни бујон и промешајте. Ову мешавину шаргарепе, сочива и зачина прокувајте, а затим смањите температуру на лагану. Ову смесу динстајте непоклопљено, мешајући повремено, док шаргарепа не омекша, око 30 минута. Пажљиво све пребаците у блендер и блендирајте док не добијете потпуно глатки потаж. Вратите потаж назад у лонац. Пустите да прокључа и умешајте сок од лимуна. Поспите сусамом и уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)