КУПУС САЛАТА СА ШУНКОМ И ПРЕЛИВОМ ОД ГРЧКОГ ЈОГУРТА: Савршен избор за укусан оброк који можете припремити за мање од 15 минута
Ова освежавајућа салата је комбинација хрскавог купуса, слатке јабуке, сочне шунке и сира, обогаћена богатим дресингом са грчким јогуртом и соја сосом. Савршен је избор за брзи ручак или прилог уз главно јело.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1/4 главице купуса
- 2 шаргарепе
- 1 млади лук
- 4 кришке куване шунке
- 4 кришке сира
- 1 јабука
- Со и бибер по укусу
- Маслиново уље (по укусу)
За дресинг:
- 1 грчки јогурт
- 4 кашичице мајонеза
- сок од пола лимуна
- 2 кашичице соја соса
- пола кашичице млевеног кима
- пола кашичице белог лука у праху
- Со по укусу
Припрема:
Купус и шаргарепа могу се прилагодити по жељи, па ако волите јачи укус, можете додати црвени купус или чак црну ротквицу.
Овај рецепт можете прилагодити и за вегетаријанску верзију користећи тофу уместо шунке, а за сир можете користити биљне алтернативе.
Купус ситно исецкајте, шаргарепу нарендајте, а млади лук исеците на колутове. Шунку и сир исецкајте на тракице, па их додајте у салату. Јабуку ољуштите и исецкајте на коцкице, додајте у салату за свежину и слаткоћу.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)