ДОМАЋА ЧОРБА СА МЕСОМ, ПОВРЋЕМ И БУЛГУР ПШЕНИЦОМ: Рецепт за укус као из ресторана

Новости онлине

12. 04. 2025. у 10:00

Ова чорба је право јело „на кашику“ — топла, богата и заситна, са комадима сочне говедине, поврћем и булгуром који даје благу орашасту ноту и одличну текстуру. Идеална је за породични ручак или вечеру, нарочито кад је потребно нешто конкретно, али здраво.

ДОМАЋА ЧОРБА СА МЕСОМ, ПОВРЋЕМ И БУЛГУР ПШЕНИЦОМ: Рецепт за укус као из ресторана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг говедине (најбоље од плећке или врата, исецкане на коцке)
  • 4–5 кромпира (средње величине, исечени на коцке)
  • 130 г булгура
  • 3 – 4 кашике биљног уља
  • 1 главица црног лука (ситно сецкана)
  • 1 велика шаргарепа (рендана или сецкана на колутове)
  • 1 црвена паприка (исечена на тракице или коцке)
  • 1–2 кашике парадајз пасте
  • 1 кашичица зачина за супу
  • 1 кашичица вишенаменског зачина
  • Со и бибер по укусу
  • Сецкана свежи мирођија по жељи

Припрема:

Ставите говедину у већу шерпу, налијте око 2,5–3 л воде и пусти да проври. Склоните пену, смањите ватру и кувајте поклопљено 1,5–2 сата док месо не омекша.

На уљу пропржите лук, шаргарепу и паприку док не омекшају. Додајте парадајз пасту и пржите још 1–2 минута да развије укус. Кад је месо мекано, додајте пропржено поврће у шерпу. Убаците кромпир и зачине па кувајте 10 минута. Додајте булгур и кувајте још 15–20 минута док све не омекша и чорба се лепо згусне. По жељи додајте свежу мирођију пред крај кувања. 

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу