КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СЛАНИНОМ: Идеална за празничну трпезу

Новости онлине

15. 04. 2025. у 11:30

Пробајте ово кремасто савршенство, одушевиће вас.

КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СЛАНИНОМ: Идеална за празничну трпезу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Пилећи филе 2
  • Сланина 4 кришке
  • Мајонез 1 шоља
  • Кисела павлака 1/2 шоље
  • Сенф 1 кашика
  • Лимунов сок 1 кашика
  • Бели лук у праху 1 кашичица
  • Со и бибер по укусу
  • Целер 1 шоља
  • Црвени лук 1/2 шоље
  • Краставац 1/2 шоље
  • Першун 1/2 шоље
  • Пармезан 1/2 шоље

Припрема:

Пилеће филете скувајте у сланој води док не буду потпуно кувани, око 15-20 минута. Оставите их да се охладе, а затим их исеците на коцкице. У међувремену, испржите сланину у тигању док не постане хрскава. Оставите је да се охлади, а затим је исеците на комадиће. У великој посуди помешајте мајонез, киселу павлаку, сенф, лимунов сок, бели лук у праху, со и бибер. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Додајте сецкану пилетину, сланину, целер, црвени лук, краставац и першун у посуду са дресингом.

Лагано промешајте док се сви састојци не обложе дресингом. Ако користите, додајте рендани пармезан и поново промешајте. Покријте посуду и ставите салату у фрижидер на најмање 30 минута пре сервирања како би се укуси сјединили. Послужите кремасту салату са пилетином и сланином као главно јело или као прилог уз омиљени хлеб или крекере. Пријатно!

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЛИЦИЈА ИСТУКЛА БЛОКАДЕРЕ КО ВОЛОВЕ У КУПУСУ: Спречен хаос на факултету у Амстердаму (ВИДЕО)