КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СЛАНИНОМ: Идеална за празничну трпезу
Пробајте ово кремасто савршенство, одушевиће вас.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- Пилећи филе 2
- Сланина 4 кришке
- Мајонез 1 шоља
- Кисела павлака 1/2 шоље
- Сенф 1 кашика
- Лимунов сок 1 кашика
- Бели лук у праху 1 кашичица
- Со и бибер по укусу
- Целер 1 шоља
- Црвени лук 1/2 шоље
- Краставац 1/2 шоље
- Першун 1/2 шоље
- Пармезан 1/2 шоље
Припрема:
Пилеће филете скувајте у сланој води док не буду потпуно кувани, око 15-20 минута. Оставите их да се охладе, а затим их исеците на коцкице. У међувремену, испржите сланину у тигању док не постане хрскава. Оставите је да се охлади, а затим је исеците на комадиће. У великој посуди помешајте мајонез, киселу павлаку, сенф, лимунов сок, бели лук у праху, со и бибер. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Додајте сецкану пилетину, сланину, целер, црвени лук, краставац и першун у посуду са дресингом.
Лагано промешајте док се сви састојци не обложе дресингом. Ако користите, додајте рендани пармезан и поново промешајте. Покријте посуду и ставите салату у фрижидер на најмање 30 минута пре сервирања како би се укуси сјединили. Послужите кремасту салату са пилетином и сланином као главно јело или као прилог уз омиљени хлеб или крекере. Пријатно!
(superrecepti)
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)