РЕЦЕПТ ЗА ГУСТУ ПИЛЕЋУ ЧОРБУ: Класик који не пролази и савршена је за све прилике

Јована Васић

19. 04. 2025. у 10:00

Густа пилећа чорба прави се са мешаним поврћем и павлаком, идеална за лагани оброк.

РЕЦЕПТ ЗА ГУСТУ ПИЛЕЋУ ЧОРБУ: Класик који не пролази и савршена је за све прилике

foto: Printscreen/Youtube/Panna Lesia

Састојци:

  • 60 мл уља, подељено
  • 4 до 6 карабатака
  • 1 кашичица мешавине сувих зачина
  • 1 велики лук, исецкан
  • 2 стабљике целера, исецкане
  • 4 шаргарепе, исечене на комаде величине залогаја
  • 2 чена белог лука, исецкана
  • 240 г печурака, исечених на комадиће
  • 1 коцка пилећег бујона
  • 2 кашичице сушеног рузмарина
  • 60 г брашна
  • 340 г мешаног смрзнутог поврћа
  • 950 мл пилећег бујона
  • 240 г павлаке за кување

Припрема:

Како бисте направили чорбу, прво загрејте 3 кашике уља у лонцу на средњој ватри. Осушите пилетину папирним убрусом и зачините по укусу зачинима. Пржите карабатаке док не порумене, око 6 до 7 минута са сваке стране, па пребаците на тањир да се охладе.

У преостало уље додајте лук, целер, шаргарепу и бели лук. Зачините мешавину са 1 кашичицом зачина. Пржите и мешајте док лук не почне да постаје провидан, 3 до 4 минута. Додајте печурке, пилећу коцку бујона и сушени рузмарин. Пржите и мешајте 2 минута. Умутите брашно, па пржите 1 до 2 минута.

Полако умутите пилећи бујон. Пустите да проври и наставите да мешате. Кувајте уз стално мешање док супа не почне да се згушњава. У међувремену скините кожу са карабатака, раздвојите месо и убаците у шерпу. Наставите да мешате 1 минут. Поклопите и кувајте на лаганој ватри 10 до 12 минута.

Додајте смрзнуто поврће, промешајте и смањите топлоту. Сипајте павлаку за кување и добро промешајте да се крема сједини. Поклопите и вратите супу да кључа 3 до 5 минута. Скините са ватре, промешајте и одмах сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!