РЕЦЕПТ ЗА ГУСТУ ПИЛЕЋУ ЧОРБУ: Класик који не пролази и савршена је за све прилике
Густа пилећа чорба прави се са мешаним поврћем и павлаком, идеална за лагани оброк.

foto: Printscreen/Youtube/Panna Lesia
Састојци:
- 60 мл уља, подељено
- 4 до 6 карабатака
- 1 кашичица мешавине сувих зачина
- 1 велики лук, исецкан
- 2 стабљике целера, исецкане
- 4 шаргарепе, исечене на комаде величине залогаја
- 2 чена белог лука, исецкана
- 240 г печурака, исечених на комадиће
- 1 коцка пилећег бујона
- 2 кашичице сушеног рузмарина
- 60 г брашна
- 340 г мешаног смрзнутог поврћа
- 950 мл пилећег бујона
- 240 г павлаке за кување
Припрема:
Како бисте направили чорбу, прво загрејте 3 кашике уља у лонцу на средњој ватри. Осушите пилетину папирним убрусом и зачините по укусу зачинима. Пржите карабатаке док не порумене, око 6 до 7 минута са сваке стране, па пребаците на тањир да се охладе.
У преостало уље додајте лук, целер, шаргарепу и бели лук. Зачините мешавину са 1 кашичицом зачина. Пржите и мешајте док лук не почне да постаје провидан, 3 до 4 минута. Додајте печурке, пилећу коцку бујона и сушени рузмарин. Пржите и мешајте 2 минута. Умутите брашно, па пржите 1 до 2 минута.
Полако умутите пилећи бујон. Пустите да проври и наставите да мешате. Кувајте уз стално мешање док супа не почне да се згушњава. У међувремену скините кожу са карабатака, раздвојите месо и убаците у шерпу. Наставите да мешате 1 минут. Поклопите и кувајте на лаганој ватри 10 до 12 минута.
Додајте смрзнуто поврће, промешајте и смањите топлоту. Сипајте павлаку за кување и добро промешајте да се крема сједини. Поклопите и вратите супу да кључа 3 до 5 минута. Скините са ватре, промешајте и одмах сервирајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КРЕМ СУПА ОД КАРФИОЛА: Фантазија сваког љубитеља оваквог ручка
09. 04. 2025. у 13:00

СУПА СА ТОРТЕЛИНИМА И ПОВРЋЕМ: Права експлозија укуса
08. 03. 2025. у 11:00Јована Васић

ЋУРЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт за јело без којег не може да се замисли ручак
23. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)