КРОМПИР САЛАТА: Непролазни класик који мора да се нађе на вашој трпези
Једноставна кромпир салата која иде уз свако месо.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
- 4 до 6 ченова белог лука, ољуштених и згњечених
- 3 кашике сецканог першуна
- сок од 1 лимуна
- 80 мл маслиновог уља
- со и бибер, по укусу
Припрема:
Како бисте направили ову салату, прво убаците кромпир и бели лук у велики лонац, прелијте водом, додајте прстохват соли, пустите да прокључа и кувајте око 10 до 15 минута или док кромпир не омекша, али и даље задржи облик.
Након тога кромпир оцедите, бели лук баците и кромпир убаците у велику чинију заједно са першуном, па оставите са стране. У малој чинији или посуди за мерење умутите уље и лимунов сок са прстохватом соли и бибера.
Прелијте прелив преко кромпира, па промешајте. Оставите да одстоје на собној температури око 20 минута и онда сервирајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо

РУСКИ АВИОНИ УШЛИ У ДРЖАВУ НАТО, ЗАДРЖАЛИ СЕ 12 МИНУТА: "Ово је неприхватиљво и невиђено брутално"
ТРИ руска борбена авиона МИГ-31 ушла су данас у естонски ваздушни простор у области острва Вајндло без дозволе и остала у естонском ваздушном простору скоро 12 минута, пренео је естонски портал "Ерр.ее".
19. 09. 2025. у 17:00

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ДИРЉИВО: Објављена Халидова преписка са директором клинике (ФОТО)
ПЕВАЧ Халид Бешлић опоравља се након што је завршио у болници због здравствених проблема. Вест о његовој болести забринула је многе обожаваоце и естрадне личности, међу којима је Халид цењен и омиљен, а сада се огласио и заступник у НСРС и директор Универзитетског-клиничког центра РС Владо Ђајић.
19. 09. 2025. у 15:33
Коментари (0)