КРОМПИР САЛАТА: Непролазни класик који мора да се нађе на вашој трпези

Новости онлине

20. 04. 2025. у 14:30

Једноставна кромпир салата која иде уз свако месо.

КРОМПИР САЛАТА: Непролазни класик који мора да се нађе на вашој трпези

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
  • 4 до 6 ченова белог лука, ољуштених и згњечених
  • 3 кашике сецканог першуна
  • сок од 1 лимуна
  • 80 мл маслиновог уља
  • со и бибер, по укусу

Припрема:

Како бисте направили ову салату, прво убаците кромпир и бели лук у велики лонац, прелијте водом, додајте прстохват соли, пустите да прокључа и кувајте око 10 до 15 минута или док кромпир не омекша, али и даље задржи облик.

Након тога кромпир оцедите, бели лук баците и кромпир убаците у велику чинију заједно са першуном, па оставите са стране. У малој чинији или посуди за мерење умутите уље и лимунов сок са прстохватом соли и бибера.

Прелијте прелив преко кромпира, па промешајте. Оставите да одстоје на собној температури око 20 минута и онда сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)