САЛАТА СА ТИКВИЦАМА И БЕЛИМ ЛУКОМ: Лагана, спремна за 10 минута и невероватно укусна
Идеална као лаган прилог уз месо.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Тиквице 2 средње
- Бели лук 2 чена
- Маслиново уље 2-3 кашике
- Со и бибер по укусу
- Лимунов сок, першун или листићи бадема за декорацију по жељи
Припрема:
Тиквице оперите и по жељи огулите (ако су младе и танке, може и с кором), па их исеците на колутове или полумесец. У тигању загрејте маслиново уље и додајте ситно сецкан бели лук – само кратко пропржите док не замирише, не сме да прегори.
Додајте тиквице, посолите и побиберите, па их динстајте на средњој ватри око 5–7 минута док не омекшају, али да остану благо хрскаве. По жељи додајте мало лимуновог сока за освежење и сецкани першун. Служите топло или хладно, посуто листићима бадема ако желите.
(superrecepti)

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)