СОЉАНКА: Рецепт за руску чорбу пуну укуса
Сољанка је традиционална руска чорба која својим богатим укусом и густом текстуром одмах осваја. Комбинација меса, поврћа, киселих краставаца и арома зачина чини је савршеним јелом за хладне дане.

ФОТО: Novosti
Састојци:
- 400 гр кобасице (пожељно димљене)
- 300 гр шунке или сланине
- 2 црна лука
- 2 шаргарепе
- 2 паприке (црвена и жута)
- 2–3 кромпира
- 200 гр печурака
- 4–5 киселих краставаца
- 2–3 кашике парадајз пиреа
- 2 л месне или повртне чорбе
- 2 чена белог лука
- 2 ловорова листа
- мало мускатног орашчића
- со и бибер по укусу
- 1 лимун
- 2 кашике уља за пржење
- 3 кашике павлаке (18% мм)
- свеж копар за посипање
Припрема:
Кобасицу и шунку исецкајте на коцкице и пропржите на уљу у великом лонцу док благо не порумене. Додајте ситно сецкани црни лук, шаргарепу и паприку. Пропржите неколико минута, док поврће мало не омекша. Умешајте печурке и кувајте око 5 минута. Затим додајте киселе краставце, парадајз пире и ситно исецкан бели лук. Добро промешајте.
Улијте чорбу, па додајте исечен кромпир, ловоров лист и мускатни орашчић. Кувајте 25 минута, док кромпир не омекша. Зачините по укусу сољу и бибером.
Послужите топлу чорбу уз парче лимуна, кашику павлаке и свеж копар.
Пријатно!

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)