МАФИН ПУН БОРОВНИЦА: Брза посластица

Андријана Нешић

15. 01. 2023. у 19:51

У једној посуди помешајте брашно, прашак за пециво и шећер, а у другој умутите посебно беланца, па додајте жуманца, јогурт и маслац.

МАФИН ПУН БОРОВНИЦА: Брза посластица

Foto: Shutterstock

Лагано све умутите са претходном смесом, па улијте у калуп за мафине. Ставите око пет боровница у сваки колачић и притисните да мало потону у тесто. Пеците мафине у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 25 минута.

Направите крем, умутите путер, додајте шећер у праху, млеко и јестиву боју. Украсите овим преливом печене мафине. Можете да ставите и очишћену боровницу на шлаг. 

Потребно је:

  • 300 г брашна
  • 8 г прашка за пециво
  • 250 г шећера
  • 3 јајета
  • 1,5 дл јогурта
  • 120 г маслаца
  • боровнице

За крем:  

  • 250 г путера
  • 500 г шећера у праху
  • 2 кашичице млека
  • јестива љубичаста боја

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"

ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.

11. 01. 2025. у 15:28

Коментари (0)

СУДАР ТИТАНА: Како је НАТО изгубио рат против Русије?