МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ПАЛАЧИНКЕ: Четири фила које вероватно нисте пробали
УГЛАВНОМ их једемо са џемом, мармеладом, чоколадним кремом и млевеним кексом или у нешто традиционалнијој варијанти - са орасима и шећером.
Палачинке су омиљена посластица већине - лако се и брзо припремају, јефтине су и издашне, а могу бити и слатке и слане и можете их обогатити најразличитијим филовима и састојцима.
Ако желите да укућане или госте изненадите нечим новим и укуснијим, испробајте неки од ова четири фила који су једноставни, а супер су укусни и другачији од онога чине иначе пуните палачинке!
1. Карамелизовани фил са бананом
Потребни састојци (количине састојака су произвољне у зависности од тога какав укус и количину желите) : крем сир, павлака, шећер у праху, банане, шећер, маслац, цимет
Припрема: У посуди помешајте крем сиру и павлаку, а потом додајте шећер у праху. На тигању отопите путер на умереној ватри, па му додајте шећер и цимет и мешајте их док не почну да се карамелизују. Потом додајте банане исецкане на колутиће лагано их мешајући са остатком смесе током 2-3 године. Када се споје са остатком смесе - ваш фил је готов!
2. Тирамису фил
Потребни састојци: маскарпоне сир, шећер у праху, рендана чоколада за кување, мало скуване инстант кафе
Припрема: Помешајте све састојке у глатку смесу
3. Фил са шумским воћем
Потребни састојци: крем сир, слатка павлака, шећер у праху, било шта од шумског воћа (јагоде, малине, купине, боровнице, или чак мешавина истог...)
Припрема: Помешајте крем сир, шећер у праху, па додајте умућену слатку павлаку и поново све мешајте док не постане глатко. Додајте шумско воће.
4. Освежавајући фил
Потребни састојци: Грчки јогурт, мед, лимунов сок
Припрема: Помешајте све састојке у компактну смесу
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
01. 02. 2023. у 18:00
ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56
САВРШЕНИ МАФИНИ СА ЧОКОЛАДОМ И ВИШЊАМА: У нашој кући се праве свака четири дана
26. 01. 2023. у 14:28
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети Трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)