УКУСНО ТЕСТО: Слатки хлеб са сиром и сувим грожђем (РЕЦЕПТ)
ЛАКО и једноставно за припрему
Савршен домаћи слатки хлеб, који ће обожавати сви укућани. Једноставно се припрема, а укус је незабораван.
Слатки хлеб - састојци:
300 г ситног несланог сира или рикоте
250 г шећера
3 јаја
250 г брашна
50 мл. млека
1 кесица прашка за пециво (10 г)
две шаке сувог грожђа
Слатки хлеб - припрема:
Улупајте беланаца са шећером. Одвојено, миксером улупајте сир са жуманцима, затим помешајте са брашном,млеком и прашком за пециво, па томе додајте улупана беланца. Умешајте суво грожђе. Да не би падали на дно ставите суво грожђе у кесу и успите шаку брашна па протресите,одстраните брашно па умешајте суво грожђе.
Пеците на 180 степени 35-45 минута у калупу за срнећа леђа или сличном калупу, али без ребара. Обавезно ставите пек папир.
Када је хлеб печен, охладите и исеците на кришке.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА: Истински ужитак за сва чула (ФОТО/ВИДЕО)
16. 02. 2023. у 09:05
Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара (Фото/Видео)
16. 02. 2023. у 07:05
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све
НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.
15. 12. 2024. у 12:00
Коментари (0)