МАФИНИ СА БАНАНАМА: Феноменалан рецепт за посластицу која се спрема за пола сата (ФОТО)
У ДАНИМА поста када је дозвољено да једете храну припремљену на уљу, мафини са бананама су идеална посластица или ужина. Биће заиста готови за највише пола сата, рачунајући и мешење и печење. Осим тога, у затвореној посуди, на собној температури могу да стоје и по неколико дана а да не изгубе свежину и укус.

Ј. Матијевић
Рецепт је за 12 мафина, а мера се свакако може удвостручити.
Састојци:
* 3 зреле банане
* 100 г шећера
* кесица ванилиног шећера
* 60 г растопљеног посног маргарина
* 250 г меког брашна (тип 400)
* равна кашичица соли
* пуна кашичица соде бикарбоне

Ј. Матијевић
Припрема:
Банане добро изгњечите виљушком (немојте никако у блендеру), додајте шећер, ванилин шећер, со, растопљени маргарин и брашно у које сте додали соду бикарбону. Добро промешајте (маса је чврста и лепљива, али немојте да вас то забрине) и кашиком успите смесу у сваку папирну корпицу коју сте ставили у калуп (тако да 2/3 сваке корпице буде напуњено).
Мафине пеците 25 минута у рерни коју сте претходно загрејали на 180 степени.

ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама
ДЕВОЈКА Милана Мишић (26) из Шида трагично је преминула 15. јула, а на вечни починак испраћена је два дана касније у пратњи неутешне породице, пријатеља, рођака и многобројних суграђани који се данима од ње опраштају на друштвеним мрежама.
27. 07. 2025. у 08:48

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

СКИНУЛА СЕ У КУПАЋИ: Милица Милша очарала фотком са базена, не скида осмех са лица (ФОТО)
ГЛУМИЦА не скида осмех са лица!
31. 07. 2025. у 11:30
Коментари (0)