ХАМАНТАШЕН КОЛАЧИЋИ: Пакетићи пуњени слашћу (РЕЦЕПТ)

Novosti online

12. 04. 2023. у 12:00

ЈЕВРЕЈСКА кухиња је надалеко чувена као изузетно укусна, а ови колачићи су некада били пуњени сусамом

ХАМАНТАШЕН КОЛАЧИЋИ: Пакетићи пуњени слашћу (РЕЦЕПТ)

Foto: Profimedia

Хаманташен колачићи су тесто у којем се крије пуњење. Пуне се џемом, чак и чоколадом. Овог пута су пуњени маком.

Хаманташен колачићи - састојци:

2 шоље шећера

1/3 шоље уља
1/3 шоље путера или маргарина
3 јајета
4 шоље брашна
1/2 шоље сока од поморанџе
кесица прашка за пециво
кашичица соли
умућено јаје
400 г млевеног мака
шоља млека

Хаманташен колачићи - припрема:

Скувајте мак са шољом млека и шољом шећера и оставите да се хлади. Умутите маргарин, уље и шољу шећера. Додајте јаја и поморанџин сок и све добро измешајте, па доспите брашно и прашак за пециво, лагано мешајући.

Спремите шољу и мак и почните!

Поделите тесто на четири дела, па сваки растањите веома танко, на дасци посутој брашном. Чашом вадите кругове од теста. На средину сваког од њих ставите по пола кашичице фила. Савијте тесто и њиме покријте пуњење тако да формирате троуглове. Средњи део теста са филом не мора бити баш покривен у потпуности.

Загрејте рерну на 250 степени. Премажите колаче умућеним јајетом и послажите их у подмазан плех. Смањите температуру на 150 степени и пеците 15-20 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ ЖИВИ ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ "ЖИВИ" ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

У НАЈНОВИЈЕМ пројекту "Новости" под називом "Другачије приче" доносимо вам ексклузивне снимке са планине Румије и причу о најстаријем српском крсту који породица Андровић из околине Бара чува више од 1.000 година.

02. 07. 2024. у 15:14

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ЛИДЕРКА француске крајње деснице Марин ле Пен оптужила је данас француског председника Емануела Макрона да жури да именује највише званичнике, што она види, како је навела, као преотимање власти.

02. 07. 2024. у 14:14

Коментари (0)

ТЕХНОЛОШКА РЕВОЛУЦИЈА У МЕДИЦИНИ али у овоме је кључ