ИДЕАЛАН КОЛАЧ ЗА ТОПЛЕ ДАНЕ: Чизкејк са лимуном и кокосом

Novosti online

27. 05. 2023. у 22:44

ЧИЗКЕЈК је један од омиљених колача због једноставне и брзе припреме

ИДЕАЛАН КОЛАЧ ЗА ТОПЛЕ ДАНЕ: Чизкејк са лимуном и кокосом

Foto: Shutterstock

Поред класичне варијанте са јагодама, вишњама или малинама, предлажемо вам да пробате и ову нову комбинацију лимуна и кокоса која подсећа на лето.

Као и код класичне варијанте овог колача, припрема је једноставна и брза.

Чизкејк са лимуном и кокосом - Састојци:

За подлогу вам је потребно:

300 грама млевеног кекса

150 грама отопљеног маслаца

1 чаша газираног сока од наранџе или лимуна

За фил вам је потребно:

500 грама крем сира

150 грама шећера у праху

100 грама желатина

200 грама лимун крема

300 грама слатке павлаке

кокос за посипање

Чизкејк са лимуном и кокосом - Припрема:

Млевени кекс и маслац добро промешати и сјединити са чашом газираног сока. Смесу утиснути у калуп.

Миксером помешати шећер у праху и сир. Желатин прво отопити на лаганој ватри, па лагано додати у сир и шећер. Затим у ту смесу додати лимун крем и слатку павлаку.

Излијте смесу у калуп на подлогу од кекса, и оставити да се охлади у фрижидеру. Кад колач очврсне, извадити га из калупа и посути кокосом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ХОЛИВУДСКИ ГЛУМАЦ У БРАКУ СА СЕСТРОМ: Када су сазнали да су у сродству урадили су нешто што би мало ко смео (ФОТО)