РЕЦЕПТ за најсочнију баклаву са пистаћима: Овакву до сада нисте јели!
СLATKA посластица из Турске која ће одушевити целу породицу
БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА - састојци:
800 гр кора за баклаву, 300 гр млевених ораха, 150 гр млевених пистаћа, 4 касике гриза, 4 кашике шећера, 150мл уља за премазивање кора, 150 гр сећера за посипање кора и још 150 мл уља и 150 гр маслаца за заливање баклаве.
Трик који ће вам помоћи да се баклава не препече: Када послажете све коре и филове, ставите још једну кору преко, која ће бити заштита током печења.
БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА - припрема:
1) Прво припремите шербет тако што ћете помешати 800 мл воде и 800 грама шећера. Кувајте 15-20 минута и пред крај, додајте сок од једног лимуна. Оставите шербет да се охлади, јер се за преливање користи искључиво хладан.
2) Плех премазати уљем. Коре изрезати на величину плеха. Орахе, пистаће, гриз и сећер измешати. Прво поређајте 3 коре, премазане само уљем и шећером. Четврту кору посути мешавином ораха,пистаћа, гриза и шећера. Пету само сећером и уљем, шесту мешавином. И тако све док се не потроши смеса. На крају премазати 3 коре само уљем и шећером, исто као и на почетку. Оставити по страни једну целу кору. Баклаву исећи у жељеном облику. Загрејати 150 мл уља и 150 гр маслаца, па прелити преко исечене баклаве. Преко баклаве ставити ону једну кору коју смо издвојили, прекрити баклаву, како не би изгорела током печења.
3) Пече се на 220 степени, око 50 минута. За најбоље резулате, након првих десет минута смањите температуру на 180 степени, а да пред сам крај вратите на 220 степени. Када се испече, скините заштитну кору, прелијте шербетом и оставите да се охлади.
Декорисати сецканим или млевеним пистаћима.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи
БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.
14. 12. 2024. у 20:04
Коментари (0)