КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО)
СТАРИНСКИ колач који ће вас распаметити!
![КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО) КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО)](/data/images/2023-06-09/361116_f6f0ab7f10ba54473d8e6dce9b6d07582045fe7c_fmob.jpg)
Foto: Bakina kuhinja
Бака из Бакине кухиње нас је и овај пут одушевила својим рецептом.
КРЕМАСТИ КОЛАЧ - састојци:
2 јаја, 2 кашике брашна, 2 кашике шећера.
Састојци за фил: 200 мл слатке павлаке, 100 гр турског кекса или неког другог кекса, чоколада мрвице или шлаг.
КРЕМАСТИ КОЛАЧ - прелив:
100 мл млека, 2 ванилин шећера.
КРЕМАСТИ КОЛАЧ - припрема:
Од наведених састојака умутити бисквит и пећи на 200 степени целзијусови око 20 мин. Прелити са врелим млеком са ванилом.
Умутити слатку павлаку па додати истуцан кекс и добро изједначити и премазати преко бисквита. Одозго можете ставити шлаг или рендану чоколаду.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![РЕЦЕПТ за најсочнију баклаву са пистаћима: Овакву до сада нисте јели! РЕЦЕПТ за најсочнију баклаву са пистаћима: Овакву до сада нисте јели!](/data/images/2023-06-03/358702_shutterstock-212094901-baklava-sa-pistacima_t.jpg?time=1685818748)
РЕЦЕПТ за најсочнију баклаву са пистаћима: Овакву до сада нисте јели!
04. 06. 2023. у 07:00
![РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД ПОМОРАНЏЕ: Потребна су вам само ОВА четири састојка! РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД ПОМОРАНЏЕ: Потребна су вам само ОВА четири састојка!](/data/images/2023-06-03/358686_shutterstock-641650270_t.jpg?time=1685818701)
РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД ПОМОРАНЏЕ: Потребна су вам само ОВА четири састојка!
03. 06. 2023. у 20:58
![„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли... „КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."
НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.
22. 06. 2024. у 19:05
![НЕВРЕМЕ ТУТЊИ СРБИЈОМ: Почео и град, могуће и суперћелијске олује (ФОТО/ВИДЕО) НЕВРЕМЕ ТУТЊИ СРБИЈОМ: Почео и град, могуће и суперћелијске олује (ФОТО/ВИДЕО)](/data/images/2024-06-22/499409_mixcollage-22-jun-2024-05-36-pm-7703_kf.jpg?time=1719098240)
НЕВРЕМЕ ТУТЊИ СРБИЈОМ: Почео и град, могуће и суперћелијске олује (ФОТО/ВИДЕО)
Снажна грмљавинска олуја са Подриња обрушила се на Крупањ.
22. 06. 2024. у 17:11 >> 17:30
![УВЕК КУПИО МРВИЦЕ СА СТОЛА: Шта је патријарх Павле говорио о преједању УВЕК КУПИО МРВИЦЕ СА СТОЛА: Шта је патријарх Павле говорио о преједању](/data/images/2024-03-10/461037_81540-patrijarhpavle10140903-orig_kf.jpg?time=1719121013)
УВЕК КУПИО МРВИЦЕ СА СТОЛА: Шта је патријарх Павле говорио о преједању
УВЕК је добро послушати овог човека.
23. 06. 2024. у 07:36
Коментари (0)