РЕЦЕПТ за принцес крофне који успева свима!
КАО што им и име говори, принцес крофне су прави краљевски колач и никога не остављају равнодушним
ПРИНЦЕС КРОФНЕ- састојци за тесто:
150 г брашна
4 јаја
со
150 мл воде
ПРИНЦЕС КРОФНЕ - састојци за фил:
1 л млека
8 кашика шећера
1 кесица пудинга од ваниле
4-5 кашика меког брашна
1 кесица ванилин шећера
3 кашичице екстракта од ваниле
ПРИНЦЕС КРОФНЕ - поступак:
У шерпу сипајте воду, путер и со. Када проври, додајте брашно и мешајте док не почне да се одваја од шерпе. Оставите да се охлади, а затим умутите миксером.
Додајте 4 јаја, једно по једно, непрестано мутећи да се смеса уједначи. Тестом напуните шприц и на плеху (обложеним папиром за печење) формирајте крофнице. Оставите довољно размака између крофница. Пеците око 20-25 минута на 200 °Ц. Немојте отварати рерну до самог краја.
Фил спремити тако што се у чинији споје жуманца и шећер па дода пудинг и брашно као и шоља млека. Остатак млека сипати у шерпу па ставити на ватру. Кад хоће да проври склонити са рингле па полако сипати смесу са жуманцима и вратити на ватру. Жицом мешати док се крем не згусне и док не нестану грудвице, а пена се повуче на ивице шерпе. Додати ванилин шећер. Скинути крем и оставити да се хлади. Миксером са мало соли добро умутити беланца у чврст снег па га додати у још топао крем. Жицом лагано све изједначити и додати екстракт од ваниле.
Крофнице пунити добро охлађеним филом и посути ванилин шећером. Принцес крофне можете служити уз јагоде, за додатни ужитак.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО)
09. 06. 2023. у 17:45
РЕЦЕПТ за најсочнију баклаву са пистаћима: Овакву до сада нисте јели!
04. 06. 2023. у 07:00
ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ "ЖИВИ" ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)
У НАЈНОВИЈЕМ пројекту "Новости" под називом "Другачије приче" доносимо вам ексклузивне снимке са планине Румије и причу о најстаријем српском крсту који породица Андровић из околине Бара чува више од 1.000 година.
02. 07. 2024. у 15:14
ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар
ЛИДЕРКА француске крајње деснице Марин ле Пен оптужила је данас француског председника Емануела Макрона да жури да именује највише званичнике, што она види, како је навела, као преотимање власти.
02. 07. 2024. у 14:14
"КОСТУР, НАБАЦИ КОЈЕ КИЛО" Ана се скинула у бикини, изглед забринуо многе (ФОТО)
АТРАКТИВНА Ана је све одушевила новом објавом са плаже...
02. 07. 2024. у 07:46
Коментари (0)