НАПРАВИТЕ СОЧНИ ТАРТ ОД БРЕСКВЕ: Рецепт којем ћете се обавезно вратити поново
ВРЕЛИ летњи дани су идеални за уживање у сочним и слатким бресквама.

Фото Pxiel free images
Поред тога што је ова воћка, нарочито ако је добро расхлађена, идеална за летње освежење, брескве због своје слаткоће и сочности можемо употребити и у великом броју посластица - колча, торти, али и сладоледа.

Privatna arhiva
Овога пута доносимо вам рецепт за неодољив тарт од брескве. Један од оних рецепата којем ћете се сигурно, када га једном пробате, поново вратити.
Тарт од брескве - састојци:
- 300 грама брашна
- 200 грама шећера
- прашак за пециво
- ванилин шећер
- 150 грама путера
- 200 мл киселе павлаке
- компот од брескве или свеже воће
Тарт од брескве - припрема:
Кора: Помешајте брашно, 100 г шећера и кашичицу прашка за пециво, па додајте отопљени путер. Сједините, одвојите једну малу лоптицу теста и оставите са стране, а од већег дела формирајте кору у калупу за тарт и оставите да се хлади у фрижидеру.
Фил: 200 мл киселе павлаке измешајте са 100 г шећера и две кашичице ванилин шећера. Додајте конзерву компота од брескве (око 250 г оцеђене масе), добро сједините и распоредите преко коре. Развијте лоптицу теста коју сте одвојили и направите од ње тракице, па распоредите преко фила, како бисте добили "шупљу" кору одозго. Пеците 25-30 минута.

Фото Пиелс фрее имагес
Како би колач деловао још лепше пре печења површину колача можете прекрити танко нарезаним комадићима брескве, баш као на слици!
БОНУС ВИДЕО:
РЕЦЕПТ ЗА БЕЗГЛУТЕНСКЕ ПОГАЧИЦЕ: Не морате да одустајете од омиљеног пецива
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО)
09. 06. 2023. у 17:45

КОЛАЧ СА КЕКСОМ И ПУДИНГОМ: Јефтина и брза посластица коју сви воле! (рецепт/видео)
18. 07. 2023. у 19:31 >> 17:36

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)