ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БОРОВНИЦЕ: Овај рецепт морате да испробате!
НИКАКВА посебна наука нити справе нису потребне да би направили летњу посластицу коју сви обожавају. Потребно вам је врло мало времена, добра воља и омиљено воће.

Фото Pixabay free images
Предности припреме сладоледа у кућној режији су те да можете креирати укусе по својој жељи и оно што је најважније, уместо шећера можете користити природне заслађиваче попут меда.
Наша препорука је сладолед са тренутно актуелним воћем. Уместо боровница можете користити малине, јагоде, купине.
Састојци:
250 г боровница
250 мл киселе павлаке
250 мл слатке павлаке
150 г шећера
лимунов сок
Припрема:
Опране боровнице поспите шећером и оставите мало да одстоје, како би пустиле сок. Улупајте слатку павлаку и одложите у фрижидер.
У блендеру или штапним миксером уситните боровнице у кашасту смесу, па преручити у дубљу посоду. Потом, додајте лимунов сок и киселу павлаку и све измешајте у једноличну масу, саветује Грација.рс.

Фото Пиxабаy фрее имагес
На крају, додајте умућену слатку павлаку, водећи рачуна да маса буде компактна. Сипајте у жељену посуду, калуп, и одложите у замрзивач. За неколико сати, уживање може да почне.
Ако поред ових воћних волите и класичне млечне и чоколадне укусе, испробајте рецепрт за најбољи домаћи сладолед који смо већ делили са вама!
БОНУС ВИДЕО:
РЕЦЕПТ ЗА БЕЗГЛУТЕНСКЕ ПОГАЧИЦЕ: Не морате да одустајете од омиљеног пецива
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД: Чаша вишања и ето слатког задовољства!
09. 07. 2023. у 19:20

НАПРАВИТЕ СОЧНИ ТАРТ ОД БРЕСКВЕ: Рецепт којем ћете се обавезно вратити поново
01. 08. 2023. у 20:50

КОЛАЧ СА КЕКСОМ И ПУДИНГОМ: Јефтина и брза посластица коју сви воле! (рецепт/видео)
18. 07. 2023. у 19:31 >> 17:36

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)