ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ: Испробајте рецепт за сладолед од лубенице
ТОПЛИ летњи дани многима су незамисливи без уживања у лубеници. Ако волите лубеницу, обавезно испробајте рецепт за освежавајући сладолед од лубенице.

Фото: Pexels.com
Састојци за сладолед од лубенице:
- 700 г лубенице очишћене од коштица
- 250 мл грчког јогурта или кондензованог млека
Припрема:
1. На тацну или тепсију ставите комад папира за печење. Очишћену лубеницу нарежите на мање коцке па распоредите по тепсији. Тепсију с лубеницом затим ставите у замрзивач на 3 сата.

Фото: Free Images Pixabay
2. Након три сата извадите лубеницу и започните с припремом сладоледа. Половину лубенице ставите у блендер док не добијете глатку смесу. Затим додајте јогурт или кондензовано млеко.
3. Смесу пребаците у посуду прикладну за замрзавање и вратите у замрзивач на 2, 3 сата. Након тога сервирајте у чашицама или чинијама.
(Задовољна)
Ако поред ових воћних волите и класичне млечне и чоколадне укусе, испробајте рецепрт за најбољи домаћи сладолед који смо већ делили са вама!
БОНУС ВИДЕО:
РЕЦЕПТ ЗА БЕЗГЛУТЕНСКЕ ПОГАЧИЦЕ: Не морате да одустајете од омиљеног пецива
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БОРОВНИЦЕ: Овај рецепт морате да испробате!
02. 08. 2023. у 18:15

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД: Чаша вишања и ето слатког задовољства!
09. 07. 2023. у 19:20

НАПРАВИТЕ СОЧНИ ТАРТ ОД БРЕСКВЕ: Рецепт којем ћете се обавезно вратити поново
01. 08. 2023. у 20:50

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)