БРЗ РЕЦЕПТ ЗА НИКАД ЈЕФТИНИЈУ ПОСЛАСТИЦУ: Чувену ШВАРЦВАЛД ТОРТУ од вишања
НАПРАВИТЕ торту од вишања, јер је сада време овог воћа- вишње су најукусније у јуну
Већину састојака за ову торту већ имате, а купите још само вишње и павлаку.
ШВАРЦВАЛД ТОРТА - потребно је:
6 јаја
200 г шећера
60 г маргарина
кесица ванилин шећера
150 г брашна
40 г какао праха
2 кашичице прашка за пециво
ШВАРЦВАЛД ТОРТА - За фил:
400 г вишања
250 мл сока од вишања
5 кашика шећера
2 кашике густина
5 кашика воде
750 мл слатке павлаке
150 мл сока од вишања
Умутите јаја са шећером, затим додајте маргарин и ванилин шећер и наставите да мутите. Додајте брашно, прашак за пециво и какао, па промешајте смесу и изручите је у калуп за печење. Пеците на 180 степени око сат времена.
Не постоји једноставнији рецепт.
Скувајте 250 мл сока од вишања, шећер и вишње. Умутите густин са хладном водом. Када сок проври, умешајте густин и мешајте док се фил не згусне. Испечену кору пресеците на три дела, сваку премажите соком од вишања. Две доње коре премажите куваним филом од вишања, трећу немојте да мажете.
Умутите слатку павлаку и њом најпре премажите једну кору преко фила, ставите другу кору, премажите преко фила и на крају ставите и трећу. Торту филујте шлагом и украсите по жељи.
За још рецепата запратите нас на Виберу
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БОРОВНИЦЕ: Овај рецепт морате да испробате!
02. 08. 2023. у 18:15
НАПРАВИТЕ СОЧНИ ТАРТ ОД БРЕСКВЕ: Рецепт којем ћете се обавезно вратити поново
01. 08. 2023. у 20:50
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)