НАЈМЕКШЕ ТЕСТО ЗА КИФЛИЦЕ И ШТРУДЛЕ: 4 састојка за све врсте пецива које вам могу пасти на памет, само мењајте фил

Novosti online

13. 08. 2023. у 11:00

Чим савладате једну врсту теста, једноставно ћете знати да правите пециво по жељи - универзални рецепт за тесто је све што треба да савладате. Универзално тесто је "тата-мата" у кулинарству. Када га умесите, само мењајте фил и имаћете и слана и слатка пецива по жељи.

НАЈМЕКШЕ ТЕСТО ЗА КИФЛИЦЕ И ШТРУДЛЕ: 4 састојка за све врсте пецива које вам могу пасти на памет, само мењајте фил

Фото: Јутјуб/Принтскрин

Потребни састојци:

  • 1 шоља млаког млека
  • 1 шоља млаке воде
  • пола шоље уља
  • брашно
  • (1 кашичица соли, 1 кашичица шећера, суви квасац)

Припрема:

У чинију ставите млако млеко, воду и уље. Додајте шећер, со и квасац и оставите да одстоји 5 минута. Додајте брашно и умесите средње тврдо тесто.

Након сат времена од мешења, разваљајте тесто и филујте га, а потом пеците у рерни на 200 степени Целзијуса око 20 минута.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЧУДО НЕВИЂЕНО! Тренер дао оставку на полувремену, а онда је клупски лекар преузео екипу - оно што се потом десило, запрепастило је све!