НАЈМЕКШЕ ТЕСТО ЗА КИФЛИЦЕ И ШТРУДЛЕ: 4 састојка за све врсте пецива које вам могу пасти на памет, само мењајте фил
Чим савладате једну врсту теста, једноставно ћете знати да правите пециво по жељи - универзални рецепт за тесто је све што треба да савладате. Универзално тесто је "тата-мата" у кулинарству. Када га умесите, само мењајте фил и имаћете и слана и слатка пецива по жељи.
![НАЈМЕКШЕ ТЕСТО ЗА КИФЛИЦЕ И ШТРУДЛЕ: 4 састојка за све врсте пецива које вам могу пасти на памет, само мењајте фил НАЈМЕКШЕ ТЕСТО ЗА КИФЛИЦЕ И ШТРУДЛЕ: 4 састојка за све врсте пецива које вам могу пасти на памет, само мењајте фил](/data/images/2023-08-11/385160_testo_fmob.jpg)
Фото: Јутјуб/Принтскрин
Потребни састојци:
- 1 шоља млаког млека
- 1 шоља млаке воде
- пола шоље уља
- брашно
- (1 кашичица соли, 1 кашичица шећера, суви квасац)
Припрема:
У чинију ставите млако млеко, воду и уље. Додајте шећер, со и квасац и оставите да одстоји 5 минута. Додајте брашно и умесите средње тврдо тесто.
Након сат времена од мешења, разваљајте тесто и филујте га, а потом пеците у рерни на 200 степени Целзијуса око 20 минута.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО) ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО)](/data/images/2025-02-15/572931_118127-milica-milsa-operacija-2-ig_kf.jpg?time=1739608295)
ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО)
ЈОШ један захват у низу.
15. 02. 2025. у 09:31
Коментари (0)