КРЕМАСТЕ ГРИЗ КОЦКЕ: Колач који се топи у устима, не пече се и готов је очас посла
ДОНОСИМО вам једноставан рецепт за кремасти колач са гризом који се топи у устима и којем је тешко одолети.
Припрема колача је врло једноставна, док је најбоље од свега што се не пече. Врло је кремаст и укусан, уколико се служи из фрижидера биће права освежавајућа посластица.
Састојци:
База
500 мл млека
100 г шећера
100 г гриза
Фил
500 мл млека
2 пудинга од ваниле (укупно 72 грама)
75 г маргарина
75 г слатке павлаке
Глазура
250 мл слатке павлаке
150 г чоколаде
Припрема:
Подлога: Сипати у шерпу млеко, шећер и гриз и кувати неколико минута. Након тога излити смесу у калуп и оставити да се охлади.
Фил: Сипати млеко у шерпу, а затим додати шечер и пудинг од ваниле, затим добро промешати. Ставити на шпорет да се кува уз непрестано мешање. Након кувања, фил оставити на хлађење. Када је фил потпуно охлађен, додати маргарин у њега и умутити миксером, па додати и слатку павлаку. Распоредити фил преко базе и припремити глазуру.
Глазура: Скувати слатку павлакуставити чоколаду да се отопи, а након тога прелити колач.
Оставити колач у фрижидер на хлађење.
Пре послужења колач можете декорисати воћем, ренданом или чоколадом у праху.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)