ИДЕАЛНЕ И ЗА ПОСНУ И ЗА МРСНУ ТРПЕЗУ: Ове чоколадне бомбице спремају се за 10 минута

Novosti online

07. 12. 2023. у 14:00

СИТНИ колачи за славу су један од омиљених делова трпезе, а за оне који припремају гозбу је посебно драгоцено то што се припремају врло брзо и једноставно, често уз свега неколико састојака.

ИДЕАЛНЕ И ЗА ПОСНУ И ЗА МРСНУ ТРПЕЗУ: Ове чоколадне бомбице спремају се за 10 минута

Фото Shutterstock

Међу најпопуларнијим опцијама су чоколадне бомбице, а ова варијанта с румом је лака за припрему, укусна и савршен начин да се ваши гости засладе после обилног ручка.

Уз то, комбинација рума и чоколаде је спој из снова, а ако им додате орахе, млевени кекс и суво грожђе... уживање је загарантовано!

Састојци:

* 100 г црне чоколаде
* 100 г млевених ораха
* сувог грожђа по укусу
* 250 г млевеног кекса (уколико је посна слава, онда правите са посним кексом)
* 250 г шећера у праху
* 250 г маргарина (уколико је посна слава, онда правите са посним маргарином)
* 2 кашике рума

Припрема:

- Миксером умутите маргарин који је одстојао на собној температури са шећером у праху.

- Додајте потом кекс, орахе и рум, али оставите са стране једну кашику млевеног кекса да имате касније за посипање.
- Добро промешајте, па месите смесу све док не буде компактна.
- Обликујте лоптицу, а у средину сваке убаците 1-3 зрна сувог грожђа.
- Отопите чоколаду, па тиме прелијте куглице.
- Ређајте их у корпице и док је још чоколада топла поспите млевеним кексом.

(Super žena/B92)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“