ИДЕАЛНЕ И ЗА ПОСНУ И ЗА МРСНУ ТРПЕЗУ: Ове чоколадне бомбице спремају се за 10 минута
СИТНИ колачи за славу су један од омиљених делова трпезе, а за оне који припремају гозбу је посебно драгоцено то што се припремају врло брзо и једноставно, често уз свега неколико састојака.
Међу најпопуларнијим опцијама су чоколадне бомбице, а ова варијанта с румом је лака за припрему, укусна и савршен начин да се ваши гости засладе после обилног ручка.
Уз то, комбинација рума и чоколаде је спој из снова, а ако им додате орахе, млевени кекс и суво грожђе... уживање је загарантовано!
Састојци:
* 100 г црне чоколаде
* 100 г млевених ораха
* сувог грожђа по укусу
* 250 г млевеног кекса (уколико је посна слава, онда правите са посним кексом)
* 250 г шећера у праху
* 250 г маргарина (уколико је посна слава, онда правите са посним маргарином)
* 2 кашике рума
Припрема:
- Миксером умутите маргарин који је одстојао на собној температури са шећером у праху.
- Добро промешајте, па месите смесу све док не буде компактна.
- Обликујте лоптицу, а у средину сваке убаците 1-3 зрна сувог грожђа.
- Отопите чоколаду, па тиме прелијте куглице.
- Ређајте их у корпице и док је још чоколада топла поспите млевеним кексом.
(Super žena/B92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)