УКУСАН, ЛАГАН И ЗДРАВ РУЧАК! Лазање са пилетином, бундевом и парадајзом

Novosti online

02. 01. 2024. у 17:30

ОМИЉЕНЕ лазање у јесењој варијанти са бундевом, али су идеално јело и током зиме.

УКУСАН, ЛАГАН И ЗДРАВ РУЧАК! Лазање са пилетином, бундевом и парадајзом

Фото Shutterstock

Потребно:

* пилетина, 400 г
* црни лук, 1 главица
* сецкани парадајз, 400 г
* црвена паприка, 1 ком
* италијанска мешавина зачина, 1 кашика
* кувана бундева, 500 г
* коре за лазање, 250 г
* пасирани парадајз, 400 мл
* рендани качкаваљ, 3 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* маслиново уље, по потреби


Припрема:

* Загрејте рерну на 180 степени. Сипајте пар кашика уља у тигањ, па кад се загреје убаците на ситно исецкану пилетину и пржите око пет минута, све време мешајући. Додајте ситно исецкани лук, паприку исечену на коцкице, парадајз и зачине. Измешајте и пржите још око минут.

- Сипајте мало пасираног парадајза на дно дубљег ватросталног калупа, сложите коре за лазање у једном слоју да прекријете дно, сипајте мало смесе с пилетином, додајте слој крупније изгњечене бундеве, па наставите да ређате слојеве на исти начин, завршавајући корама за лазање.

- Прелијте све остатком пасираног парадајза и поспите качкаваљем. Пеците око 30 минута.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ОД НОВАКА ТРЕБА УЧИТИ: Пољска тенисерка открила ко јој је идол