ПРАВИ СЕ ЛАКО, А И СМАЖЕ СЕ ЗАЧАС! Најбржи колач са преукусним кремом обожавају баш сви
КОЛАЧ можете одмах послужити или сачекати да се охлади - подједнако је укусан.
Састојке мерити мањом шољом за турску кафу.
Потребно:
За кору:
* јаја, 3 комада
* шећер, 3 шољице
* ванилин шећер, 2 кесице
* уље, 2 шољице
* брашно, 3 шољице
* прашак за пециво, 1 кесица
* млеко, 2 шољице
* млевени кекс, 3 шољице
За премазивање:
* еурокрем, по потреби
За посипање:
* млевени кекс, 70 г
Припрема:
- Миксером умутити јаја, шећер и ванилин шећер. Додати млевени кекс, брашно помешано са прашком за пециво, уље, улити млеко и добро умутити миксером. Смесу улити у маргарином подмазан плех.
- Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 40 минута.
- Готов колач извадити из рерне и одмах премазати еурокремом.
- Посути млевеним кексом.
- Колач сећи на парчад жељене величине, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСПЛОЗИЈЕ ATACMS РАКЕТА ОДЈЕКУЈУ РУСИЈОМ: Украјински дронови запалили фабрике, блокирали летове (ВИДЕО)
У НАПАДУ украјинских дронова на Русију током ноћи запалио се резервоар за гас у Казању у Републици Татарстан и дошло је до проблема у водоснабдевању у граду Енгелс у Саратовској области, а није било повређених, саопштили су званичници.
14. 01. 2025. у 09:17
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)