НЕОДОЉИВОГ И НЕПОНОВЉИВОГ УКУСА: Посне реформ шните
САВРШЕНА посна верзија омиљене торте.

Фото Printskrin Jutjub Minjina Kuhinjica
Потребно:
* млевени ораси, 680 г
* шећер, 680 г
* мед, 200 г
* чоколада, 100 г
* кисела вода, 1,5 дл
* уље, 1 дл
* брашно, 18 кашика
* маргарин 250 г
* прашак за пециво, 1 кашика
Припрема:
- За кору помешајте 230 г млевених ораха, мед, 230 г шећера, киселу воду, 3 штангле растопљене чоколаде, 3 кесице ванилин-шећера, уље, брашно и кашичицу прашка за пециво. Масу сипајте у подмазан плех и испеците. Охладите и пресеците на три дела. За фил ушпинујте 450 г шећера с мало воде, додајте 450 г млевених ораха и 3 штангле рендане чоколаде. У охлађену масу додајте 200 г пенасто умућеног маргарина са 3 кесице ванилин-шећера. Нафилујте торту, исеците на коцке и поспите струганом чоколадом.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)